VIDEO Lovitură pentru românul Andrei Coubiș de la AC Milan, convocat de selecționerul Italiei la Campionatul Mondial!

andrei coubis AC Milan Campionatul Mondial Under 20 Echipa Nationala nationala Italiei Stranieri
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 23 Mai 2023, 08:54
Data actualizarii: Marti 23 Mai 2023, 09:00

Fundașul central, căpitan la Milan Primavera, a renunțat la naționala României, acolo unde a fost folosit o singură dată la echipa Under 21, într-un amical de anul trecut.

Convocat pe lista preliminară a Italiei pentru Campionatul Mondial Under-20 care se desfășoară în aceste zile în Argentina, Andrei Coubiș nu a prins lotul final după ce AC Milan, clubul la care este legitimat, nu i-a permis să joace la turneu!

Fundașul central, căpitan la Milan Primavera, a renunțat recent la naționala României pentru cea a Italiei, după ce la ”tricolorii” Under 21 a fost folosit o singură dată, într-un amical de anul trecut, 0-0 cu Olanda.

Explicațiile federației italiene despre refuzul lui AC Milan de a permite convocarea lui Andrei Coubiș

”Discuția cu cluburile din Serie A și B, începută cu ceva timp în urmă tocmai din cauza specificității turneului (n.r. - Mondialul Under-20 se desfășoară în afara datelor oficiale stabilite de FIFA), ne-a permis să avem undă verde pentru unii jucători preconizați de la cluburile lor, ceea ce confirmă faptul că aceste cluburi cred în dezvoltarea tinerelor talente italiene prin experiențe internaționale cu echipele naționale de tineret. O alegere deosebit de apreciată de FIGC (n.r. - federația din Italia).

În același timp, au fost făcute alegeri diferite de către acele cluburi care au simțit, în această perioadă a sezonului, că nu se pot lipsi de niște Azzurrini pre-convocați pentru a obține rezultatele sportive stabilite”, a explicat federația din Italia pe site-ul oficial.

Italia, debut fulminant la Mondialul Under-20, 3-2 cu Brazilia

În meciul de debut de la Mondial, Italia a câștigat cu 3-2 în fața Braziliei duminică, după ce a condus cu 3-0 încă din minutul 35!

Pentru echipa selecționerului Carmine Nunziata urmează duelurile din grupă cu Nigeria și Republica Dominicană.

Andrei Coubiș, căpitan la Milan Primavera în semifinalele UEFA Youth League

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!