OFICIAL Andrei Coubiș, pe lista Italiei pentru Campionatul Mondial! Anunțul federației de la Roma despre fotbalistul care a renunțat la naționala României

andrei coubis Campionatul Mondial Under 20 Carmine Nunziata Echipa Nationala nationala Italiei Stranieri
Cătălin Parfene
Data publicarii: Luni 24 Aprilie 2023, 14:46
Data actualizarii: Luni 24 Aprilie 2023, 15:15

Căpitanul român de la AC Milan Primavera a fost convocat la selecționata de tineret a Italiei, calificată la Campionatul Mondial Under-20 din acest an.

Andrei Coubiș, fundașul central care a renunțat recent la naționala României în favoarea celei a Italiei, se află printre fotbaliștii convocați de selecționerul de la tineret, Carmine Nunziata, pentru un stagiu de pregătire înaintea participării la Campionatul Mondial Under-20 din acest an.

Căpitanul lui Milan Primavera fusese convocat de Nunziata și în martie, dar atunci nu a putut fi utilizat din cauza unor probleme fizice în meciurile amicale cu Norvegia și Germania.

”Pentru a se pregăti pentru Cupa Mondială, naționala Under-20 va efectua un stagiu de duminică 23 până marți 25 aprilie, la Centro Sportivo Villaggio Azzurro Novarello di Granozzo con Monticello. Nunziata a convocat 24 de jucători”, a scris federația italiană pe site-ul oficial.

Italia, în grupă cu Brazilia, Nigeria și Republica Dominicană la Mondialul din Argentina

”Acest stagiu va fi util pentru a evalua un număr cât mai mare de tineri dintre cei incluși în lista preliminară dată la FIFA, formată din 55 de jucători. 

Apoi, desigur, când va fi alcătuită lista finală de 21, voi face alegerile și în funcție de disponibilitatea jucătorilor”, a explicat selecționerul, având în vedere că Mondialul de tineret se desfășoară în afara ”ferestrelor” FIFA pentru echipele naționale.

La Campionatul Mondial Under-20, care se va desfășura între 20 mai și 11 iunie în Argentina, Italia se află în Grupa D, alături de Brazilia, Nigeria și Republica Dominicană.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!