Ionut Radu Cremonese Italia Serie A Vlad Chiriches Stranieri

Ionuț Radu a folosit un singur cuvânt pentru a-l descrie pe Vlad Chiricheș. Ce spune despre revenirea la Inter

Ionuț Radu (25 de ani) va juca în noul sezon la Cremonese, formație nou-promovată în Serie A.

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 24 Iulie 2022, 16:26
Data actualizarii: Duminica 24 Iulie 2022, 16:26

Goalkeeper-ul român a fost împrumutat de Inter pentru un sezon, după doi ani în care a apărat foarte puțin la formația de pe Giuseppe Meazza. Acum, Radu este încrezător că va evolua constant și va deveni principala variantă pentru postul de portar de la Cremonese.

Ionuț Radu a vorbit despre Vlad Chiricheș și posibilitatea de a reveni la Inter

Într-un interviu pentru Gazzetta dello Sport, Radu a fost întrebat dacă se vede revenind la Inter în viitor, iar fostul căpitan al României U21 a evitat să ofere un răspuns direct.

"Acum trebuie să mă concentrez la prezent. Urmează o provocare foarte importantă pentru mine, după două sezoane dificile. Trebuie să muncesc, iar rezultatele vor veni", a spus Radu.

Din noul sezon, Radu va fi coechipier cu Vlad Chiricheș, transferat și el de Cremonese în această vară. Căpitanul naționalei României va face cuplu cu mexicanul Johan Vasquez.

"Vasquez și Chiricheș sunt jucători fundamentali pentru noi. Grupul este unul tânăr, iar determinarea nu lipsește", a mai spus Radu.

Născut la Bucureşti, pe 28 mai 1997, Radu a jucat la Steaua şi Dinamo înainte de a se transfera în Italia, în ianuarie 2013, la Pergolettese, după care a ajuns la Inter. Portarul român a reuşit să câştige turneul de la Viareggio şi Cupa Italiei Primavera cu Inter, iar pe 14 mai 2016 a debutat în Serie A, într-un meci cu Sassuolo.

După ce a mai jucat la Avellino (22 de prezenţe în Serie B), Genoa (50 de prezenţe în Serie A) şi Parma, în august 2020 a revenit la Inter.

A câştigat bronzul cu selecţionata Under-21 a României la Campionatul European de tineret din 2019.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!