Încă doi români în Serie A? Optimism debordant după ultimele evoluții din campionat

marius marin George Puscas Pisa Serie A Serie B Stranieri
SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 20 Februarie 2022, 18:37
Data actualizarii: Duminica 20 Februarie 2022, 18:40

România este reprezentată în Serie A de șapte fotbaliști în startul acestui an, însă cel puțin alți doi ar putea apărea din sezonul următor.

Pisa, formația lui Marius Marin și George Pușcaș, traversează un sezon excelent, iar în prezent ocupă locul 3 în Serie B, cu 45 de puncte, la doar o lungime în spatele liderului Lecce.

Marius Marin și George Pușcaș luptă cu Pisa pentru promovarea în Serie A

Marin, de trei ani și jumătate la Pisa, și Pușcaș, împrumutat recent de la Reading, sunt oameni de bază în actuala echipă a lui Luca D'Angelo și visează la promovare. George Pușcaș a spart gheața chiar în ultima etapă, împotriva celor de la Monza, când a înscris un gol în victoria cu 2-1.

Pentru Pisa urmează duelul cu Parma, formația lui Dennis Man, care nu traversează un sezon la fel de bun și e mai aproape de retrogradare decât de play-off-ul de promovare, iar Marius Marin se așteaptă la un meci facil dacă va exista același nivel de concentrare din jocul cu Monza.

"Nu există cuvinte să descriu acest meci. A fost cel mai bun din acest sezon, după părerea mea. Am câștigat la un gol diferență, iar asta este cea mai importantă victorie din acest sezon, fără îndoială.

Cu Parma va fi un meci dificil, am văzut cât de greu e campionatul, cea mai dificilă ediție de Serie B din ultimii ani. Trebuie să rămânem concentrați, iar dacă vom face asta, nu vom avea prea multe probleme", a spus Marius Marin, citat de Parmalive.

Primele două clasate din Serie B vor promova automat la finalul sezonului, în timp ce ocupantele pozițiilor 3-8 vor lupta într-un play-off pentru ultimul bilet de Serie A.

Pisa are cea mai bună apărare din Serie B, cu doar 19 goluri încasate în primele 24 de etape.

  • 23 de meciuri a strâns Marius Marin la Pisa în acest sezon, ratând doar două partide ale echipei sale
  • 4 partide și un gol are George Pușcaș după împrumutul la Pisa

Clasamentul din Serie B, după 24 de etape

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!