Stranieri

Hagi și Cojocaru luptă pentru trofeele Europa și Conference League! Cine sunt ultimii români prezenți într-o finală europeană

Eintracht Frankfurt - Glasgow Rangers și AS Roma - Feyenoord Rotterdam vor fi transmise în direct pe PRO ARENA și VOYO.

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 06 Mai 2022, 08:26
Data actualizarii: Vineri 06 Mai 2022, 09:27

După returul semifinalelor de aseară, Glasgow Rangers și Feyenoord Rotterdam au obținut calificarea în ultimul act al Europa League și, respectiv, Conference League.

Echipa lui Ianis Hagi, în continuare accidentat și indisponibil până la sfârșitul sezonului, va juca împotriva lui Eintracht Frankfurt (18 mai, ora 22), în timp ce formația lui Valentin Cojocaru va evolua cu AS Roma (25 mai, ora 22), ambele finale putând fi urmărite pe PRO ARENA și VOYO.

Alexandru Vlad, rezervă în finala Europa League din 2015

Ultima dată când un fotbalist român a fost prezent într-o finală europeană s-a întâmplat în 2015: fundașul Alexandru Vlad a rămas pe banca de rezerve în Dnipro - Sevilla 2-3, ultimul act din Europa League. 

Acum, fostul internațional (1 meci în 2013) este tot rezervă, dar la FC Voluntari.

Rațiu are în palmares Europa League din 2021 fără să fi jucat vreun meci

Însă în sezonul trecut, 2020-2021, un alt român, Andrei Rațiu, a făcut parte din lotul lui Villarreal, câștigătoarea aceleiași Europa League. 

Nu a jucat deloc atunci pentru prima echipă, dar a fost rezervă în cele două meciuri din șaisprezecimi cu Red Bull Salzburg și, astfel, și-a trecut în palmares un trofeu european.

Modifică setările cookies