Galatasaray Alexandru Cicaldau giovanni becali Olimpiu Morutan Stranieri

Giovanni Becali, detalii noi despre situația lui Cicâldău și Moruțan. Ce se va întâmpla cu românii de la Galatasaray

Giovanni Becali a făcut o vizită în Turcia pentru a vorbi cu noua conducere de la Galatasaray despre viitorul lui Cicâldău și Moruțan. 

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 01 Iulie 2022, 08:51
Data actualizarii: Vineri 01 Iulie 2022, 09:11

Impresarul celor doi internaționali români a explicat că jucătorii urmează să plece cu echipa într-un cantonament în Austria, acolo unde noul tehnician de la Galatasaray va stabili viitorul fotbaliștilor.

Giovanni Becali s-a întâlnit cu Dursun Ozbek, noul președinte al echipei și cu Okan Buruk, tehnicianul acesteia și a explicat că nu a fost luată nicio decizie despre cei doi români, chiar dacă presa turcă i-a dat ca și plecați de la "Cim Bom Bom".

"Am fost plecat pentru o zi la Istanbul. Am ieșit seara la o discuție cu noul președinte, cu noul antrenor, Okan Buruk. Doream să știu ce se întâmplă cu românii noștri, cu Cicâldău și cu Moruțan.

Nu s-a luat nicio decizie. Ei mi-au vorbit bine inclusiv de Moruțan, pe care presa turcă l-a transferat în liga a doua. Moruțan e mai retras, dar e fotbalist. Au încredere în el!

Galatasaray pleacă în turneu de pregătire în Austria și toți jucătorii vor fi evaluați de Buruk. Până atunci nu se va lua nicio decizie. Okan dorește să-i vadă pe toți, apoi va anunța președintele pe cine se va baza în noul sezon dintre cei care sunt deja la Galata.

Noi ar trebui să luăm o decizie în privința lui Cicâldău și Moruțan abia după jumătatea lunii iulie. Acum nu se știe. Iar asta doar dacă vreunul dintre ei nu intră în vederile antrenorului", a declarat Giovanni Becali pentru Fanatik

Alexandru Cicâldău (24 de ani) a fost cumpărat de Galatasaray vara trecută, de la Universitatea Craiova, pentru 6,5 milioane de euro. Internaționalul român a evoluat în 39 de partide, a marcat patru goluri și a oferit patru pase decisive.

Cine este noul antrenor de la Galatasaray

După instalarea noii conduceri de la Galatasaray s-a ajuns la un acord și cu cel care are misiunea să readucă gruparea 'Cim Bom Bom' în vârful primei ligi din Turcia. Alesul oficialilor Galatei este Okan Buruk (49 ani), după cum au anunțat prin intermediul unui comunicat oficial, tehnician cu care au început negocierile miercuri seară. 

Okan Buruk a rămas liber de contract la începutul anului 2021, după despărțirea de Istanbul Basaksehir, echipă pe care o pregătea din iunie 2019. Galatasaray l-a prezentat cu un clip în care au fost surprinse momente din perioada în care Buruk era jucătorul formației 'Cim Bom Bom', unde a și crescut. 

Noul tehnician al Galatei se afla pe banca lui Basaksehir în momentul scandalului de rasism în care a fost implicat Sebastian Colțescu, în decembrie 2020, la meciul din UEFA Champions League cu PSG. Arbitrul român a fost acuzat de rasism, după o formă de adresare nefericită la adresa lui Demba Ba, însă UEFA nu l-a găsit vinovat. 

În clipurile apărute pe rețelele de socializare după scandal și antrenorul lui Bașakșehir de atunci a fost auzit într-o ipostază controversată, strigând către brigada română: "În țara mea, românii sunt țigani! Dar eu nu pot să spun 'țigani'".

Modifică setările cookies