Stranieri

Germanii de la Bild s-au lămurit în privința lui Dragoș Nedelcu. Cum l-au descris pe jucătorul care aparține de FCSB

Dragoș Nedelcu (24 de ani) este împrumutat de FCSB la Fortuna Dusseldorf, în liga a doua din Germania, până la finalul acestui sezon.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 13 Ianuarie 2022, 18:42
Data actualizarii: Joi 13 Ianuarie 2022, 18:46

Mijlocașul român, reprofilat fundaș central în ultima perioadă, inclusiv la Dusseldorf, a avut un start bun în 2. Bundesliga, cu mai multe meciuri în care a fost integralist, însă ulterior a dezamăgit și a fost trecut pe banca de rezerve sau chiar exclus din lot.

Bild: "Nedelcu este lipsit de calitatea necesară pentru a juca"

Presa din Germania l-a criticat în mai multe rânduri pe fotbalistul care aparține de FCSB, dezvăluind că, în luna noiembrie, a fost exclus din lotul echipei în urma performanțelor sub așteptări de la antrenamente. După aproximativ o lună și jumătate, Nedelcu a revenit în echipa Fortunei, însă de fiecare dată a fost schimbat înainte de finalul jocului.

În plus, Fortuna Dusseldorf l-a transferat ieri pe fundașul Nicolas Gavory (26 de ani), de la Standard Liege, iar cunoscuta publicație germană Bild anunță că sunt șanse mari ca francezul să fie titularizat de la primul meci, explicând și de ce Dragoș Nedelcu nu reprezintă o variantă pentru echipa antrenată de Cristian Preuser.

"Dacă Preusser va juca cu trei fundași, Gavory va evolua în stânga, alături de Oberdorf și Christoph Klarer. Andre Hoffmann va fi probabil în lot, dar e prea devreme pentru el să joace, iar Dragoș Nedelcu este lipsit momentan de calitatea necesară pentru a juca", a scris Bild.

Pe 17 decembrie, după ultimul meci al anului pentru Fortuna, 0-1 contra lui Sandhausen, jurnaliștii de la Rheinische Post au avut un discurs dur la adresa lui Dragoș Nedelcu, considerându-l vinovat pentru încasarea golului: "Puteți să spuneți ce vreți, dar Dragoș Nedelcu nu este fundaș central, iar asta s-a văzut în multe situații. A avut mereu probleme mari în duelurile fizice, unde a stat foarte slab. La golul lui Sandhausen, s-a lăsat dominat ca un amator", scria sursa citată.

Având în vedere minutele de care beneficiază Dragoș Nedelcu la Fortuna Dusseldorf, sunt șanse mici ca formația germană să activeze clauza de transfer definitiv a fotbalistului român, care ar fi în valoare de două milioane de euro.

Următorul meci al Fortunei Dusseldorf, primul din 2022, este programat sâmbătă, de la ora 14:30, contra lui Werder Bremen, în runda a 19-a din 2. Bundesliga. Echipa lui Dragoș Nedelcu ocupă locul 13, la zece lungimi în spatele poziției care juca la barajul de promovare.

  • 10 meciuri (565 minute), o pasă de gol și trei cartonașe galbene a strâns Dragoș Nedelcu la Fortuna Dusseldorf
  • 400.000 de euro este cota de piață a lui Dragoș Nedelcu, conform Transfermarkt
Modifică setările cookies