El e fotbalistul care te face MANDRU de Romania! Cum a ajuns campania lui Gardos in atentia a milioane de englezi

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 25 Februarie 2015, 22:22
Data actualizarii: Miercuri 25 Februarie 2015, 23:15

Documentarul "Vin romanii", difuzat de postul britanic de televiziune Channel 4, starneste noi nemultumiri. Chiar daca in episodul doi imigrantii romani sunt prezentati intr-o lumina mai buna decit in prima parte, romanii din diaspora sustin ca reportajul este tendentios.

Cea mai dura reactie a venit insa chair de la britanici. Realizatorii seriei de documentare 'Wild Carpathia' spun ca prima parte a filmului produs de Channel 4 este o rusine pentru cinematografia onesta.

Episodul doi continua povestea lui Alex, un roman venit in Marea Britanie ca sa-si castige existenta. Doarme pe strada, intr-o cutie de carton, si munceste din greu la un depozit.

Cele mai dure reactii vizavi de umilirea romanilor vin chiar de la britanici. Realizatorii documentarului "Wild Carpathia", in care Romania este vazuta ca ultimul bastion european al conservarii peisajelor salbatice, sustin ca productia "Vin romanii" este o rusine pentru cinematografia onesta. Chiar daca in al doilea episod romanii au fost prezentati intr-o lumina mai buna, raul a fost deja facut, adauga ei.

"Nu arata Romania intr-o lumina obiectiva si corecta. Se concentreaza asupra unor grupuri de oameni care se lupta sa supravietuiasca acasa, dar si aici. Si ei nu reprezinta majoritatea Romanilor care vin in aceasta tara. O multime de romani au slujbe bune", spune Charlie Ottley, realizator Wild Carpathia.

Cum ar fi internationalul roman, de la Southampton, fotbalistul Florin Gardos. El a lansat inca de acum o luna, pe Facebook, o super campanie de promovare a romanilor! "Romani ca lumea", prin care ii indeamna pe toti cei care stiu romani cinstiti sa le faca povestile cunoscute, a avut un succes incredibil!

Primul episod al documentarului "Vin romanii" a reusit sa scoata in strada, saptamana trecuta, zeci de romani din Marea Britanie. Oamenii au cerut intreruperea difuzarii materialului de pe post.

"In cazul in care aceasta umilire a romanilor nu va inceta, vom fi nevoiti sa organizam manifestatii in fata ambasadelor Marii Britanii din tarile in care sunt comunitati mari de romani", sustin oamenii.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!