VIDEO ”Drăguțul jucător” Valentin Cojocaru nu ratează niciun minut în Ekstraklasa și în Cupa Poloniei, unde s-a calificat în sferturi

Valentin Cojocaru Echipa Nationala edward iordanescu Ekstraklasa Pogon Szczecin Stranieri
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 06 Decembrie 2023, 11:01
Data actualizarii: Miercuri 06 Decembrie 2023, 11:06

Portarul român este bătut în cuie la Pogon Szczecin, dar nu mai contează la naționala României.

Declarațiile date de portarul Valentin Cojocaru (28 de ani) înaintea meciului naționalei cu Belarus, 0-0 din preliminariile Euro 2024, nu i-au picat deloc bine lui Edward Iordănescu, selecționerul comentând atunci acuzațiile la conferința de presă: ”Drăguțului jucător îi amintesc un lucru. (...) E un băiat pe care l-am considerat talentat, dar care nu a intrat în circuitul naționalei, nu prea a fost convocat nici înainte să vin eu aici”.

Cojocaru este integralist în toate meciurile de când s-a transferat la Pogon Szczecin (a ajuns în septembrie de la Oud-Heverlee Leuven din Belgia), atât în Ekstraklasa (11 meciuri), cât și în Cupa Poloniei (2 partide).

Marți seara, în optimile Cupei, Pogon a trecut de Gornik Zabrze cu 2-1 după prelungiri, românul bifând toate cele 120 de minute și calificându-se în sferturile de finală ale competiției.

De unde a pornit războiul Valentin Cojocaru - Edward Iordănescu

Fostul portar de la Dinamo, Steaua/FCSB sau Viitorul Constanța a jucat în ultimele sezoane la Dnipro-1 în Ucraina, Feyenoord Rotterdam (cu care are finala de Conference League din 2022 în CV, fără să evolueze însă vreun meci oficial) și Oud-Heverlee Leuven în Belgia, ultimul club împrumutându-l la Pogon Szczecin în luna septembrie.

Cojocaru acuzase selecția făcută pe ”pile” la națională, în condițiile în care, spune goalkeeper-ul, el este cel mai bun portar din Polonia, campionat peste cel al României, și nu face gafele pe care le face în schimb titularul dintre buturi de la reprezentativa ”tricolorilor”.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!