EXCLUSIV Cum a antrenat un român în plin război în Siria, în ciuda interdicției cu privire la străini: ”În trei zile aveam pașaport sirian!”

Dorian Marin asia razboi civil siria Tishreen Stranieri
Cătălin Parfene
Data publicarii: Luni 26 Decembrie 2022, 15:58
Data actualizarii: Luni 26 Decembrie 2022, 15:58

Dorian Marin a pregătit în ultimii 20 de ani numai echipe naționale și de club din Africa și Asia.

Tehnicianul Dorian Marin (62 de ani), care în ultimele două decenii a antrenat numai în Asia și Africa (a fost inclusiv selecționerul Eritreei), a pregătit și trei echipe din Siria: Hutteen SC, Al-Qardaha SC și Tishreen SC (în două rânduri).

”Eram antrenor la Tishreen, în Siria (n.r. - în primul mandat pe banca tehnică a echipei din Latakia, 2011-2012). Mă băteam la campionat, deși titlul era deja la echipa armatei, cu presiuni inclusiv la arbitri. 

A început însă războiul civil și atunci a venit interdicția pentru antrenorii și jucătorii străini. Vreau să vă spun că în trei zile am primit pașaport sirian. 

Așa am putut continua munca acolo, a contat și faptul că sunt vorbitor de limba arabă”, a explicat Dorian Marin pentru sport.ro.

Revenit ulterior la Tishreen, antrenorul român a devenit vicecampion al Siriei în sezonul 2016-2017.

Cariera lui Dorian Marin în Asia și Africa

Fost selecționer al Eritreei (2006-2007) și antrenor la echipe de club din Siria (Hutteen SC, Al-Qardaha SC și Tishreen SC - în două rânduri, vicecampion în 2017), Liban (Racing Beirut), Uganda (Nalubaale FC, Uganda Revenue Authority FC - campion în 2009), Oman (Al-Nasr), Ghana (King Faisal Babes), Kenya (AFC Leopards) și Nigeria (Calabar Rovers), tehnicianul Dorian Marin este stabilit în Germania, 

El s-a aflat pe lista scurtă a federațiilor din Camerun (2007), Nigeria (2010) și Egipt (2014) pentru postul de selecționer.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!