Daniel Boloca Echipa Nationala Guido Angelozzi nationala Italiei Sassuolo Stranieri

VIDEO ”Daniel Boloca la Sassuolo, o mare achiziție, vă va uimi și va fi de folos și pentru echipa națională”. A Italiei!

Mijlocașul central român convocat de fostul selecționer Roberto Mancini a promovat în Serie A cu Frosinone, dar va evolua în eșalonul de elită cu Sassuolo.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 17 August 2023, 15:04
Data actualizarii: Joi 17 August 2023, 15:04

Cu mijlocașul român Daniel Boloca aflat la debutul oficial pentru Sassuolo, acolo unde s-a transferat în această vară de la Frosinone via o afacere de peste 10 milioane de euro, echipa din Serie A s-a impus duminică la Cosenza, scor 5-2 după prelungiri, în primul tur al Cupei Italiei.

Sassuolo News a remarcat intrarea bună în joc și calitățile tehnice ale lui Boloca: ”s-a descurcat bine și a avut un impact pozitiv în meci”.

Daniel Boloca, soluție pentru naționala Italiei, unde deja a fost convocat de fostul selecționer Roberto Mancini

Boloca este deja fost internațional român (6 minute în mandatul lui Edward Iordănescu), pentru că recent a declarat că a ales reprezentativa Italiei, acolo unde a și fost convocat de altfel de fostul selecționer Roberto Mancini.

Iar Guido Angelozzi, directorul sportiv de la Frosinone, a explicat pentru Tuttomercatoweb

”Boloca va uimi. Cred foarte mult în Mulattieri, l-am vândut la Inter când era mic. Este un Immobile tânăr, cu mai mult fizic, foarte puternic. 

Sassuolo a făcut o mare achiziție, la fel cum a făcut-o cu Boloca, veți auzi de ei. Vor fi de folos și pentru echipa națională”.

De altfel, publicațiile locale din Sassuolo și presa centrală din Peninsulă îl dau titular pe Boloca în noul sezon din Serie A, indiferent de sistemul ales de antrenorul Alessio Dionisi, 4-2-3-1 sau 4-3-3.

Cum s-a descurcat Boloca la naționala Italiei: mijlocaș central maratonist într-un sistem 4-3-3

În decembrie anul trecut, în stagiul de la Coverciano, românul cu 6 minute în tricoul României a fost folosit de selecționerul Roberto Mancini pe postul de mijlocaș central într-un sistem 4-3-3.

Federația italiană a făcut public inclusiv un video al acestui meci-test, din care a postat doar un scurt rezumat pe pagina de YouTube.

În filmul publicat de federali se poate vedea că Daniel Boloca a fost foarte activ atât în ofensivă, unde a avut două ocazii mari, cât și în defensivă, unde acțiunile adversarilor l-au găsit de multe ori repliat în propriul careu.

6 minute în 4 meciuri la naționala României

La naționala României, Daniel Boloca a fost convocat în premieră de Edward Iordănescu în luna septembrie, pentru ultimele două meciuri din Liga Națiunilor: nu a prins însă lotul în 1-1 cu Finlanda și a rămas pe banca de rezerve în 4-1 cu Bosnia și Herțegovina.

În amicalele din noiembrie, mijlocașul central a jucat ultimele șase minute din România - Slovenia 1-2 și a rămas din nou pe banca de rezerve în 5-0 cu Republica Moldova.

Foto: Getty for FIGC

Video: FIGC

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!