EXCLUSIV Crescut de Juventus Torino, românul Davide Bledea a semnat cu campioana istorică a Italiei! ”Nu am mai primit niciun telefon de la FRF”

Davide Bledea FRF Juventus Torino Pro Vercelli Sisport Scuola Calcio Juventus Stranieri
Cătălin Parfene
Data publicarii: Luni 10 Iulie 2023, 09:14
Data actualizarii: Luni 10 Iulie 2023, 09:13

Mijlocașul ofensiv în vârstă de 16 ani este născut în Torino și provine dintr-o familie originară din Câmpulung Muscel.

Davide Bledea (16 ani) a fost legitimat la Juventus Torino între 2015 și 2020, în ultimele trei sezoane a evoluat la ”filiala” Sisport Scuola Calcio Juventus, alături de care a câștigat și titlul de campion provincial, iar în urmă cu câteva zile a semnat cu Pro Vercelli.

Echipa fondată tocmai în 1892 joacă acum în Serie C, competiție profesionistă în Peninsulă, însă are în palmares 7 titluri de campioană în Italia, între 1908 și 1922!

Mijlocașul ofensiv român născut în Torino provine dintr-o familie originară din Câmpulung Muscel și ar fi putut evolua deja pentru naționalele de juniori ale României.

”Am fost contactat pentru naționala Under 15, dar nu s-a concretizat nimic”

”Anii petrecuți la Juventus au fost foarte importanți pentru cariera mea pentru că m-au format, tehnic și mental, ca fotbalist.

Am și fost contactat de Federația Română de Fotbal, o singură dată, pentru naționala Under 15, dar nu s-a concretizat nimic. 

Ne-au sunat de la FRF spunându-ne că trebuie să particip la niște meciuri amicale, dar apoi nu am mai primit niciun telefon”, a explicat Davide Bledea pentru Sport.ro.

Puștiul român face parte din lotul reprezentativei regiunii Piemont

A primit, în schimb, în sezonul recent încheiat, convocarea pentru reprezentativa Under 17 a regiunii Piemont (Piemonte - Valle d'Aosta), deși era cu un an mai mic decât restul componenților lotului. 

”Dacă aș avea oportunitatea de a reveni la Juventus, nu aș refuza. Însă acum sunt la Pro Vercelli, un club profesionist care îmi dă ocazia să trec la următorul nivel. 

Aici, la Pro Vercelli, pentru început, voi face parte din echipa Under 17”, ne-a mai declarat tânărul jucător român.

Echipa lui Davide Bledea, campioană în Italia cu 100% victorii și golaveraj 204-6

La sfârșitul sezonului 2021-2022, Davide a câștigat titlul de campion provincial Under 15 cu Sisport Scuola Calcio Juventus, după un sezon de excepție în care echipa lui a bifat victorii pe linie în cele 20 de runde din campionat și în faza finală (golaveraj 204-6)!

Prestațiile sale din faza finală a campionatului, un triunghiular disputat de echipele de pe podium, au fost lăudate de publicația Sprint e Sport din Torino.

Lăudat în presa din Italia: ”poezie” și ”pictură”, ”ceva magic” și ”demn de Messi”

”Calitate excelentă la mijlocul terenului, schimbările sale de direcție și lansările lungi sunt poezie.

Assist-ul de la golul al doilea al bianconerilor a fost ceva magic și a făcut să merite călătoria la meci și prețul biletului. 

O pictură demnă de cele mai bune muzee, un cross spectaculos, demn de Messi”, au scris atunci italienii.

”Sunt pasionat de fotbal, joc de la vârsta de trei ani și jumătate. Atunci, părinții mei s-au speriat după ce am spart cu mingea un candelabru din casă și m-au trimis la fotbal”, a explicat cu umor Davide Bledea anul trecut, pentru Sport.ro.

Foto: Sprint e Sport, Juventus Torino, arhiva personală

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!