Ce au de invatat Gardos si Chiriches de la Premier League. Lectia predata de Sir Alex Ferguson lui Cristiano Ronaldo 

Ce au de invatat Gardos si Chiriches de la Premier League. Lectia predata de Sir Alex Ferguson lui Cristiano Ronaldo 

Dincolo de bani, dincolo de performanta de moment, Premier League ramane o scoala, un sistem care ii invata etica muncii pe fotbalisti. 

Gardos si Chiriches si doi dintre fotbalistii romani care au reusit sa ajunga in cel mai dificil campionat al lumii. Criteriile de selectie sunt uriase, presiunea este constanta, iar fotbalul nu e numai pe teren.

Fanii nu te vor un marcator, te vor un lider si un om pe care sa il respecte, iar campionatul nu naste staruri, naste legende.

Sir Alex Ferguson povesteste in autobiografia sa unul dintre momentele care i-au marcat cariera lui Cristiano Ronaldo la Manchester United:

"La inceput, Ronaldo se tavalea pe jos la antrenamente. Era cel mai ironizat jucator de la Manchester United. Intr-un meci, a simulat un fault, nu a obtinut penalty, iar eu l-am scos din lot la meciul urmator", povesteste Ferguson in cartea sa.

Acesta a dezvaluit si ce i-a spus tanarului Cristiano Ronaldo, in acel moment: "Cand te faci ca ai fost lovit distrugi ideea fotbalului. El a invatat in Premier League etica muncii. Asta a fost norocul sau", mai spune Ferguson.

VIDEO PROTVPLUS.RO

EXCLUSIV: Raed Arafat, în dialog cu Andreea Esca despre epidemia de coronavirus și măsurile luate în România
BRAT