Samuel Zimta Inter Milano Michele Bon viitorul simian Zimbru Chisinau Stranieri

Ce a declarat românul ajuns de la Inter Milano la Zimbru Chișinău

Mijlocașul a semnat cu echipa din Republica Moldova după ce a dat probe și l-a convins pe antrenorul Michele Bon, fostul secund de la FCSB.

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 09 Martie 2022, 08:55
Data actualizarii: Miercuri 09 Martie 2022, 08:56

Michele Bon, fostul secund și preparator fizic de la Steaua/FCSB, a fost numit antrenor principal la Zimbru Chișinău și a anunțat transferurile făcute în această iarnă la echipă, printre nou-veniți numărându-se și românul Samuel Zimța.

Zimța a mai jucat la Inter, Virtus Entella, Brescia sau FC U Craiova

Mijlocașul ofensiv în vârstă de 21 de ani s-a despărțit în această iarnă de Viitorul Șimian, echipă din Liga 3, și s-a aflat în probe la Zimbru Chișinău, unde l-a convins pe tehnicianul italian.

Zimța a evoluat ca junior la mai multe echipe din Italia, printre care Inter Milano, Virtus Entella și Brescia, după care a semnat primul său contract de seniori cu un club din România, FC U Craiova, cu care a promovat în eșalonul secund.

Obiectiv la Zimbru: Cupa Moldovei și cupele europene

”Mă bucur că am semnat cu Zimbru, o echipă cu o istorie importantă, o echipă cu nume mare în Republica Moldova. Am venit aici cu gândul de a ajuta echipa, de a câștiga cât mai multe puncte și a urca cât mai sus în clasament, fiindcă Zimbru nu este o echipă care să fie pe ultimele poziții din campionat. 

Unul dintre obiectivele clubului este câștigarea Cupei Moldovei, fiind în sferturi de finală și, de ce nu, în campionat, a urca pe locul 4, loc de pe care se merge în Conference League.

”Puține echipe din Liga 1 din România au o astfel de bază sportivă”

Stadionul și baza sportivă a Zimbrului sunt de un nivel înalt, sunt toate condițiile pentru a putea face performanță, puține echipe din Liga 1 din România au o astfel de bază sportivă. 

Stadionul este foarte frumos, de aproximativ 15.000 de locuri, pe acest stadion joacă și naționala Moldovei meciurile oficiale sau amicale”, a declarat Zimța, citat de moldfootball.com.

Zimbru, cândva formația simbol al fotbalului din Republica Moldova, este penultima în Divizia Națională (locul 7), dar ultima clasată, FC Florești, urmează să fie exclusă din campionat pentru blaturi.

Modifică setările cookies