Michele Bon divizia nationala Republica Moldova Samuel Zimta Zimbru Chisinau Stranieri

VIDEO New Zimbru! Echipa din Chișinău și-a pus antrenor un fost secund de la FCSB și a transferat șase jucători din România

Formația simbol al fotbalului din Republica Moldova ocupă penultimul loc în Divizia Națională.

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 08 Martie 2022, 11:20
Data actualizarii: Marti 08 Martie 2022, 11:23

Michele Bon, fostul secund și preparator fizic de la Steaua/FCSB, a fost numit antrenor principal la Zimbru Chișinău și a anunțat transferurile făcute în această iarnă la echipă.

Zimbru, cândva formația simbol al fotbalului din Republica Moldova, este penultima în Divizia Națională, dar ultima clasată, FC Florești, urmează să fie exclusă din campionat pentru blaturi.

Michele Bon a colaborat în Liga I cu Dan Petrescu, Cosmin Olăroiu sau Ilie Dumitrescu

Italianul în vârstă de 49 de ani a activat la mai multe cluburi din România: în Liga I, Bon a fost colaboratorul lui Dan Petrescu la Sportul Studențesc și Unirea Urziceni, și al lui Gabi Balint la Poli Timișoara.

În plus, a activat ca preparator fizic și secund la Steaua, actuala FCSB, în mandatele lui Cosmin Olăroiu, Ilie Dumitrescu și Marius Lăcătuș.

Românul de la Zimbru a jucat la Inter Milano și Brescia

Dintre cei 14 nou-veniți în această iarnă la echipa din Chișinău, șase au fost aduși din România: românul Samuel Zimța (Viitorul Șimian), moldovenii Cristian Ursu (Ceahlăul Piatra Neamț), Gheorghe Anton (FC Brașov) și Dumitru Rogac (FC Buzău), și portughezii Rachid Balde și Olavio Gomes, amândoi cu origini în Guineea-Bissau și transferați de la Șomuz Fălticeni.

Românul Zimța este un fost junior la Inter Milano, Virtus Entella sau Brescia, care a jucat ulterior și pentru FC U Craiova, cu care a promovat în eșalonul secund.

Campionatul din Republica Moldova se reia sâmbătă, iar Zimbru joacă primul meci oficial al anului cu FC Bălți.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies