Antrenorul Parmei îl somează public pe Dennis Man: "Băiatul trebuie să înțeleagă! La fel am făcut și cu Dybala"

Parma Dennis Man giuseppe iachini Stranieri
SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 12 Februarie 2022, 19:05
Data actualizarii: Sambata 12 Februarie 2022, 19:06

Dennis Man (23 de ani) a marcat primul gol la Parma după o pauză de cinci luni, iar la finalul meciului cu Pordenone (4-1) a primit un mesaj din partea antrenorului.

Man, la bază extremă dreapta, a fost folosit în premieră ca mijlocaș ofensiv, în spatele vârfurilor Simy și Bonny, ultimul fiind înlocuit la pauză cu veteranul Goran Pandev. 

Avertismentul lui Iachini pentru Dennis Man

Giuseppe Iachini spune că este obligatoriu ca Man să învețe să evolueze pe mai multe poziții pentru a fi întotdeauna la dispoziția echipei. Antrenorul Parmei a oferit inclusiv câteva exemple din cariera sa, cel mai sonor fiind Paulo Dybala, pe care l-a pregătit la Palermo și l-a folosit în toate pozițiile din ofensivă, deși inițial evolua exclusiv ca atacant central.

"Trebuie să știe cum să se adapteze și să își pună calitățile în slubja echipei. Băiatul trebuie să înțeleagă că este obligatoriu să știe să joace în mai multe poziții. 

În acest fel, i se va deschide o nouă perspectivă. Insist pentru asta și la fel am făcut-o cu toată lumea, inclusiv cu Bernabe (n.r - Adrian Bernabe, mijlocaș la Parma). La fel am procedat cu Bennacer, Dybala sau Belotti. Disponibilitatea este necesară pentru binele echipei", a spus Iachini, citat de Parma Live.

Pentru Dennis Man a fost al treilea gol marcat în acest sezon și primul după o pauză de cinci luni. Precedenta reușită a fost pe 12 septembrie 2021, tot contra lui Pordenone, în meciul tur, 4-0.

Dennis Man a jucat până în minutul 71 al meciului cu Pordenone, când a fost înlocuit de Del Prato. A fost al 14-lea meci jucat în acest sezon la formația italiană, dintre care nouă ca titular.

Grație acestei victorii, Parma a urcat pe locul 11 în Serie B, cu 28 de puncte, la patru lungimi în spatele ultimei poziții care duce la play-off-ul pentru promovare.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!