Andrei Rațiu poate ajunge în Serie A. Clubul l-a remarcat datorită statisticilor bune din Football Manager

Andrei Ratiu andrei ratiu transfer EURO 2024 transfer serie a Venezia Stranieri Andrei Rațiu / Foto - Getty Images
SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 22 Iunie 2024, 11:59
Data actualizarii: Sambata 22 Iunie 2024, 11:59
Rațiu joacă acum la Rayo Vallecano, în La Liga. 

Fundașul dreapta român poate ajunge la Venezia FC, echipă nou-promovată în Serie A.

Are contract la Rayo Vallecano până în 2028

Acesta a fost remarcat de italieni după statisticile excelente pe care le are în Football Manager, compania care dezvoltă jocul pe calculator, Sports Interactive, având un parteneriat cu "I Lagunari", prin care furnizează clubului date statistice și informații tactice. Decizia finală pentru depunerea unei oferte se va lua după terminarea Euro 2024 și după ce echipa își ca numi un nou manager.  

  • Stadionul Pier Luigi Penzo din Veneția / Foto - Getty Images

Este născut la Aiud și a jucat doar în Spania și Olanda

Andrei Rațiu (26 de ani) este născut la Aiud (jud. Alba), dar a crescut în Spania de la vârsta de șase ani și a fost legitimat la Villarreal, ADO Den Haag, Huesca și Rayo Vallecano. Are 6 prezențe la reprezentativa olimpică, participând la JO 2020, și a strâns 18 selecții și 1 gol pentru echipa națională de seniori a României, fiind om de bază în campania de calificare la Euro 2020. El este cotat la 1.4 milioane de euro și are contract cu echipa din Vallecas până în iunie 2028. Acesta a mai fost monitorizat de Fiorentina.

Dacă va fi transferat de Venezia, el se va alătura în Serie A conaționalilor Dennis Man, Valentin Mihăilă (Parma), Răzvan Marin (Cagliari), George Pușcaș (Genoa), Louis Munteanu (Fiorentina), Ionuț Radu (Inter Milano) și Mihai Popa (Torino), cu mențiunea că ultimii patru se pot despărți curând de actualele cluburi.   

Clubul este deținut de finanțistul american Duncan L. Niederauer

Venezia Football Club a fost fondat în 1907, iar acum este patronat prin intermediul VFC Newco 2020 LLC de finanțistul american Duncan L. Niederauer, fostul CEO al New York Stock Exchange. Echipa a promovat în Serie A, după ce a ocupat locul al treilea în ediția trecută a Serie B și apoi a trecut de Palermo (1-0 și 2-1) și Cremonese (0-0 și 1-0) în play-off.

Antrenorul Paolo Vanoli a preluat-o pe Torino, iar pe lista celor care pot să-l înlocuiască sunt Eusebio Di Francesco, Ivan Juric, Paolo Montero, Igor Tudor, Roberto D'Aversa, Davide Ballardini și Maurizio Sarri. Decizia va fi luată curând de președintele Niederauer, care se va consulta cu Ivan Cordoba (consilier sportiv), Cristian Molinaro (director tehnic) și Filippo Antonelli (director sportiv), apoi club va începe să lucreze pentru a face transferurile necesare supraviețuirii în Serie A. 

Venezia FC are un lot cotat la 40.15 milioane de euro, iar vedetele actuale sunt Joel Pohjanpalo (Finlanda), Christian Gytkjaer (Danemarca), Mato Jajalo (Bosnia și Herțegovina), Marco Modolo, Nicholas Pierini și Francesco Zampano (Italia). Echipa joacă pe spectaculosul Stadio "Pier Luigi Penzo" (11.150 de locuri), care este accesibil cu barca. Veneția este unul dintre cele mai vizitate orașe din lume, cu peste 20 de milioane de turiști anual, dar este și gazda celebrelor evenimente Venice Biennale, Venice Film Festival și Carnevale di Venezia

Foto - Getty Images, Gabriel Chirea 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!