OFICIAL Am aflat și ultima echipă promovată în Serie A!

Venezia Dennis Man Serie A Serie B Superliga
Ionuț Stoica
Data publicarii: Luni 03 Iunie 2024, 08:48
Data actualizarii: Luni 03 Iunie 2024, 08:50

Venezia - Cremonese s-a terminat 1-0.

Venezia este a treia echipă promovată în Serie A în sezonul 2023-2024, după ce a obținut o victorie cu 1-0 împotriva celor de la Cremonese duminică seara. 

Lagunarii revin astfel în prima ligă italiană după doi ani, după ce au câștigat play-off-ul de promovare din Serie B cu un scor general de 1-0.

După ce prima manșă din Cremona s-a terminat 0-0, echipa lui Paolo Vanoli a reușit să învingă acasă datorită golului marcat de Christian Gytkjaer în prima repriză. Venezia a terminat sezonul regulat pe locul trei cu 70 de puncte, cu trei puncte mai mult decât Cremonese, locul patru.

Alături de Venezia, Parma și Como au obținut și ele promovarea în Serie A, după ce s-au clasat pe primele două locuri în Serie B. În sezonul 2021-2022, Venezia a fost retrogradată în Serie B, când termina pe ultimul loc în Serie A cu 27 de puncte.

Cum a decurs meciul

După remiza din prima manșă, Venezia a abordat meciul retur cu un joc ofensiv, deși se putea califica și cu un egal datorită clasării superioare din sezonul regulat. Golul victoriei a fost marcat în minutul 24 de danezul Christian Gytkjaer, care a avut o prestație excelentă și a fost decisiv în acțiunea personală inițiată de Gianluca Busio.

Dennis Man, două cuvinte de spus după ce a promovat în Serie A

Parma a promovat matematic în Serie A după un rezultat de egalitate, 1-1, împotriva lui Bari, menținându-se pe primul loc în clasament cu 74 de puncte. Dennis Man, legitimat la Parma, a postat un mesaj scurt pe rețelele sociale, ”Parma rumena” (Parma românească), după ce echipa sa a obținut promovarea. Alături de el, și Valentin Mihăilă a fost un jucător integralist în acest sezon pentru Parma.

Cifrele lui Dennis Man

În acest sezon, winger-ul în vârstă de 26 de ani și-a trecut în cont:

  • 35 meciuri jucate
  • 13 goluri marcate
  • Șapte pase decisive livrate
  • 2,535 minute prestate în tricoul italienilor
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!