EXCLUSIV Alexi Pitu, sfat de la cunoscutul său unchi: „Poți să te joci cu 'portocala', dacă nu poți să alergi...” La ce trebuie să lucreze 

alexi pitu Adrian Pitu Bordeaux Farul Constanta Stranieri Alexi Pitu
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 27 Ianuarie 2023, 10:34
Data actualizarii: Vineri 27 Ianuarie 2023, 10:36

Adrian Pitu i-a recomandat nepotului său la ce trebuie să lucreze pentru a se impune la Bordeaux.

Farul Constanța a renunțat în această iarnă la Alexi Pitu (20 ani). Bordeaux a oferit 2 milioane de euro pentru jucătorul format de Gică Hagi, iar acesta se va lupta pentru promovarea în Ligue 1.

Adrian Pitu i-a recomandat nepotului său la ce trebuie să lucreze pentru a se impune la Bordeaux 

Adrian Pitu (47 ani) este bucuros că nepotul său a făcut pasul la o echipă importantă. Fostul jucător de la Dinamo, Steaua și Universitatea Craiova a ținut să-i transmită jucătorului format de Gică Hagi (57 ani) că trebuie să fie mai agresiv și să-și asume mai multe acțiune pe cont propriu. 

„Eu îi doresc succes, e un băiat foarte educat. Îi mai trebuie puțin sânge în instalații, pe teren vorbesc. Și în afară, fotbalul e un sport colectiv, nu individual, trebuie să socializezei. Nu poți să te închizi în tine, nu faci nimic. Pe teren nu ai mamă, nu ai tată, trebuie să dai totul. 

Sincer, parcă mă văd pe mine când aveam 17-18 ani. Același fizic, îi mai trebuie puțin tupeu pe teren, dar să nu lovești adversarul, când ai mingea să nu îți fie frică de nimic. Și ce dacă pierzi? Poți să pierzi și 10 mingi, și 11 și 12, la a 13-a ai băgat-o în ațe. Aici nu înțelege. La fotbal trebuie să ai și puțin noroc. Să prinzi o zi bună, să ai puțin noroc, să ai un antrenor bun, un psiholog. 

La fotbal sunt 10 ani și atât. Pregătirea la antrenamet e una și pregătirea în afara e alta. Crezi că aștia de afară sunt fraieri de își iau preparatori fizici? Forță explozivă, abodomene, totul pe motricitate și pe viteză. Maradona, eu am citit foarte mult, idolul meu, se antrena 6 ore pe zi. Nu putea să îi ia de la jumate la fiecare meci. Nu ai cum, dacă nu ești pregătit poți să ai talent... să te joci cu 'portocala', dacă nu poți să alergi ești 0”, a declarat Adrian Pitu pentru știrile PRO TV și www.sport.ro.

Alexi Pitu a bifat 20 de meciuri în această ediție de campionat pentru Farul Constanța, în care a marcat 5 goluri și a oferit 5 pase decisive. 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!