Stranieri

Alexandru Cicâldău, în echipa plină de vedete a Superligii Turciei! Cine îi este coleg în cel mai valoros lot al campionatului

Transfermarkt a publicat cel mai bine cotat lot al campionatului Turciei.

Iosif Pintilie
Data publicarii: Marti 04 Ianuarie 2022, 19:42
Data actualizarii: Marti 04 Ianuarie 2022, 20:00

Alexanru Cicâldău, românul care a devenit un jucător exponențial pentru Galatasaray, iar evoluțiile excelente se văd și în cota de piață a jucătorului. Acesta va,lorează 9 milioane de euro, fiind unul dintre cei mai valorși jucători din prima ligă a Turciei.

Cicâldău este ”titular” în cel mai bine cotat prim 11 al campionatului. Mijlocașul echipei naționale împarte centrul terenului cu Pjanic, fost la Barcelona și Juventus. El era titular sî în precedenta variantă oferită de Transfermarkt.

În urmă cu două săptămâni, reprezentantul Transfermarkt în România, Cătălin Cimpian, a explicat care este algoritmul prin care se aleg cotele de piață ale jucătorilor. 25 de meciuri, 4 goluri și două pase de gol are Cicâldău în acest sezon.

Nu poți spune că este un algoritm matematic fix foarte obiectiv. În general, ne uităm la minutele jucate, nivelul echipei, vârsta, meciuri internaționale, goluri, pase decisive, evoluția defensivă a echipei, imagine publică. A fost cazul lui Dennis Man. Chiar și declarațiile patronului i-au ridicat cota, mult peste ceea ce am declarat noi.

Se ia în calcul și puterea financiară a echipei la care joacă. Probabil o să depășim 200 de milioane de euro (n.r. cota de piață a Ligii 1). Florinel Coman are un an de când joacă puțin, dar i-am scăzut cota treptat”, a spus acesta, în exclusivitate pentru sport.ro.

Modifică setările cookies