GALERIE FOTO Valentino Rossi, de șapte ori campion mondial la clasa regină, a fost inclus în Hall of Fame 

Valentino Rossi clasa regina hall of fame Moto GP Stiri
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 15 Noiembrie 2021, 21:17
Data actualizarii: Luni 15 Noiembrie 2021, 21:25

Pilotul italian Valentino Rossi, care are în palmares nouă titluri de campion mondial, a fost inclus în Panteonul gloriilor motociclismului viteză - Hall of Fame, după ce a pus capăt carierei sale impresionante, de peste două decenii, duminică la Valencia (Spania), informează Reuters.

Rossi, în vârstă de 42 ani, supranumit "Il Dottore", a cucerit de şapte ori titlul de campion mondial la clasa regină (500 cmc şi MotoGP), după ce s-a impus anterior la clasele 125 cmc şi 250 cmc, fiind considerat unul dintre cei mai mari piloţi din istoria acestui sport.

Italianul, clasat pe locul zece duminică, a disputat al 432-a cursă din cariera sa în Motomondialul de viteză şi a 372-a în MotoGP, începând din 1996. El a obţinut în total 115 victorii (89 dintre ele în MotoGP) şi a urcat de 235 de ori pe podium (de 199 ori la clasa regină).

Valentino Rossi a câştigat ultimul său Mare Premiu în 2017, pe circuitul de la Assen (Olanda), sub culorile echipei Yamaha.

Pilotul italian a făcut un ultim tur de onoare pe circuitul Ricardo Tormo din Valencia, fiind ovaţionat în picioare de publicul prezent în tribune, înainte de a fi întâmpinat cu aplauze la boxe de membrii echipei sale Petronas Yamaha. Agerpres

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!