Valentino Rossi clasa regina hall of fame Moto GP Stiri

GALERIE FOTO Valentino Rossi, de șapte ori campion mondial la clasa regină, a fost inclus în Hall of Fame 

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 15 Noiembrie 2021, 21:17
Data actualizarii: Luni 15 Noiembrie 2021, 21:25

Pilotul italian Valentino Rossi, care are în palmares nouă titluri de campion mondial, a fost inclus în Panteonul gloriilor motociclismului viteză - Hall of Fame, după ce a pus capăt carierei sale impresionante, de peste două decenii, duminică la Valencia (Spania), informează Reuters.

Rossi, în vârstă de 42 ani, supranumit "Il Dottore", a cucerit de şapte ori titlul de campion mondial la clasa regină (500 cmc şi MotoGP), după ce s-a impus anterior la clasele 125 cmc şi 250 cmc, fiind considerat unul dintre cei mai mari piloţi din istoria acestui sport.

Italianul, clasat pe locul zece duminică, a disputat al 432-a cursă din cariera sa în Motomondialul de viteză şi a 372-a în MotoGP, începând din 1996. El a obţinut în total 115 victorii (89 dintre ele în MotoGP) şi a urcat de 235 de ori pe podium (de 199 ori la clasa regină).

Valentino Rossi a câştigat ultimul său Mare Premiu în 2017, pe circuitul de la Assen (Olanda), sub culorile echipei Yamaha.

Pilotul italian a făcut un ultim tur de onoare pe circuitul Ricardo Tormo din Valencia, fiind ovaţionat în picioare de publicul prezent în tribune, înainte de a fi întâmpinat cu aplauze la boxe de membrii echipei sale Petronas Yamaha. Agerpres

Modifică setările cookies