”Trădătoarea” de la Kremlin! Cine este ucraineanca foarte apropiată de dictatorul Putin

Valentina Matviyenko razboi Sankt Petersburg Ucraina Vladimir Putin Stiri
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 03 Martie 2022, 13:02
Data actualizarii: Joi 03 Martie 2022, 13:05

Invazia Rusiei în Ucraina a început pe data de 24 februarie, iar bombardarea Kievului și a marilor orașe continuă și în a opta zi a conflictului.

Valentina Matviyenko (72 de ani), de origine ucraineană și născută chiar în Ucraina, este printre colaboratorii cei mai apropiați ai dictatorului Vladimir Putin.

Se numără printre favoriții acestuia, chiar a fost numită guvernator în Sankt Petersburg, orașul natal al lui Putin. Din 2011 este senatoare de Sankt Petersburg și președinte al Consiliului Federației Ruse, adică senatul de la Moscova.

Caracterizarea făcută de HotNews: ”O figură feminină din anturajul lui Putin. Ea a supravegheat votul Camerei Superioare pentru a legitima desfășurarea forțelor ruse în străinătate, deschizând calea pentru invazie.

Valentina Matviyenko e alături de Putin din perioada anexării Crimeei. Chiar dacă nu este considerată a fi un factor crucial de decizie, ea s-a ocupat de a da sentimentul unei dezbateri publice legate de Ucraina, cu toate că decizia privind invazia fusese demult luată”

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!