Suma pe care o încasează Larisa Iordache lunar de la statul român după ce s-a retras 

Larisa Iordache gimnastica Stiri
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 23 Ianuarie 2023, 17:58
Data actualizarii: Luni 23 Ianuarie 2023, 18:00

Larisa Iordache (26 ani) și-a anunțat retragerea din gimnastică în 2021, după numeroase intervenții chirurgicale și accidentări care au ținut-o departe. 

Fosta gimnastă a ales însă să continue cu pasiunea pentru sportul pe care l-a practicat și care i-a adus zeci de medalii, astfel că a devenit antrenoare la CS Dinamo. Pe lângă salariul pe care îl primește de la club, Larisa Iordache primește o sumă consistentă din partea statului român. 

Ce rentă viageră primește Larisa Iordache de la statul român 

Datorită carierei sale impresionante din gimnastică, Larisa Iordache primește o rentă viageră din partea statului român în valoare de 13.973 de lei lunar, conform datelor publicate pe site-ul Ministerului Tineretului și Sportului, sport.gov.ro.  

Larisa Iordache, 21 de medalii în carieră 

În 2008 a intrat în lotul național de gimnastică, moment în care a fost comparată și cu Nadia Comăneci pentru calitățile pe care le arăta. Debutul internațional și l-a făcut în 2009, la Top Gym Trophy, acolo unde a câștigat medalia de bronz pe echipe. La nivel individual, atunci a reușit să câștige medalia de aur la individual-compus, dar și la bârnă. 

Singura medalie olimpică pe care a câștigat-o în carieră a fost la Londra, în 2012, când a luat bronzul cu echipa României. 

Ultimele medalii cucerite de Larisa Iordache sunt obținute în luna decembrie a anului trecut, la Campionatul European de la Mersin. Acolo, Iordache a luat aur la bârnă și la sol, dar și una de argint. 

21 de medalii este numărul cu care Larisa Iordache își încheie cariera în gimnastică. 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!