Larisa Iordache gimnastica Sporturi

Larisa Iordache și-a anunțat oficial retragerea din gimnastică: „Azi închei acest capitol frumos!”

Larisa Iordache (25 ani) a făcut anunțul pe contul său oficial!

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 16 Decembrie 2021, 21:24
Data actualizarii: Joi 16 Decembrie 2021, 21:44

Numită 'Noua Nadia' în 2008, pe când avea doar 12 ani, datorită potențialului imens pe care l-a arătat, Larisa Iordache își încheie cariera în gimnastică!

Larisa a fost cea mai importantă gimnastă a României din ultimii ani, însă accidentările i-au marcat ultimele apariții și i-au 'interzis' participările în ultimele competiții la care a participat, ultima dintre ele fiind Jocurile Olimpice, acolo unde s-a calificat în finală la bârnă, însă a fost nevoită să abandoneze. 

Larisa Iordache, retrasă oficial din gimnastică

Tânăra și-a anunțat decizia pe contul de Instagram, la două săptămâni după operația pe care a suferit-o, a șaptea din carieră

„Cazi, dar te ridici!

Azi este nimeni, însă mâine este campionul lumii.

Totul este o alegere, o alegere de a fi cel mai bun pentru tine și în sufletul tău.

Asta am învățat în cei 20 de ani pe care i-am petrecut în sala de gimnastică.

Azi închei acest capitol frumos din viața mea.

Mă simt împăcată și mulțumită cu alegrea pe care am făcut-o!

Este timpul pentru o viață normală și un pic mai liniștită.

Am pus cipicii deoparte, costumul în dulap și tot ce am trăit până acum într-un sertar micuț acolo, în inima și mintea mea.

Aș vrea să spun multe, însă nu îmi pot aduna cuvintele pentru o singură postare.

Vreau să știți că vă apreciez pe voi, cei ce mă urmăriți cu drag, îmi scrieți și îmi transmiteți gânduri pozitive.

Și vreau să mulțumesc persoanelor ce chiar mi-au dorit binele macar o dată în acești 20 de ani de când am început gimnastica! ❤️

Un nou capitol este gata să înceapă odată cu noul an!

Iubire pentru toată lumea”, a fost mesajul postat de Larisa Iordache pe Instagram. 

2021, an cu ghinion pentru Larisa Iordache

Gimnasta a avut un an umbrit de numeroase evenimente triste, cel mai dureros dintre acestea fiind pierderea mamei înaintea Jocurilor Olimpice de la Tokyo. 

În plus, accidentările repetate au dus la ratarea finalei olimpice de la bârnă, acolo unde nu a mai putut concura pentru o medalie. 

"După 3 zile de la evenimentul nefericit care s-a întâmplat în familia mea, am intrat într-o mica depresie și cu ajutorul antrenorilor mei m-am ridicat ușor, ușor. Nu mai voiam să vorbesc cu nimeni, nu mai voiam să comunic, iar domnul Cristi m-a luat de umeri și mi-a zis "Campionul din tine nu vrea să renunțe" și atunci m-am trezit la realitate și am zis că nu vreau să renunț" a declarat Larisa Iordache, citat de Sportsnet.

Larisa Iordache, 21 de medalii în carieră 

În 2008 a intrat în lotul național de gimnastică, moment în care a fost comparată și cu Nadia Comăneci pentru calitățile pe care le arăta. Debutul internațional și l-a făcut în 2009, la Top Gym Trophy, acolo unde a câștigat medalia de bronz pe echipe. La nivel individual, atunci a reușit să câștige medalia de aur la individual-compus, dar și la bârnă. 

Singura medalie olimpică pe care a câștigat-o în carieră a fost la Londra, în 2012, când a luat bronzul cu echipa României. 

Ultimele medalii cucerite de Larisa Iordache sunt obținute în luna decembrie a anului trecut, la Campionatul European de la Mersin. Acolo, Iordache a luat aur la bârnă și la sol, dar și una de argint. 

21 de medalii este numărul cu care Larisa Iordache își încheie cariera în gimnastică. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!