Suferința oamenilor, mai importantă decât banii! Robert Lewandowski, gest impresionant în contextul războiului din Ucraina

Razboi ucraina Huawei Robert Lewandoski Rusia Stiri
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 07 Martie 2022, 20:47
Data actualizarii: Luni 07 Martie 2022, 21:06

Războiul izbucnit în Ucraina, după ce a fost atacată de Rusia, determină nume importante din sportul internațional să ia decizii radicale.

Robert Lewandowski a suspendat contractul de publicitate pe care îl avea cu Huawei, motivul principal fiind informațiile potrivit cărora compania tehnologică din China l-ar fi ajutat pe Vladimir Putin la declanșarea războiului. 

În presa internațională au apărut detalii despre "50.000 de experți ar fi fost antrenați pentru invazia din Ucraina".

Starul polonez a decis să renunțe la statutul de ambasador regional al brandului, iar un comunicat al companiei a fost emis la scurt timp.

"Huawei Polonia regretă încheierea parteneriatului cu Robert Lewandowski. Apreciem colaborarea pe termen lung și îi dorim succes pe viitor", se arată în comunicat. 

 

Federația de Fotbal din Polonia, reacție tranșantă după izbucnirea războiului

Președintele federației din Polonia anunță că naționala țării sale este pregătită să nu dispute meciurile cu Rusia de la Campionatul Mondial.

„Gata cu vorbele. E timpul să trecem la fapte. Din cauza escaladării conflictului din Ucraina, naționala Poloniei intenționează să nu dispute meciurile împotriva Rusiei. Aceasta este singur decizie corectă. Suntem în discuții cu federațiile din Suedia și Cehia pentru a prezenta o poziție comună la FIFA”, a spus președintele FPF.

„Decizia corectă! Nu îmi pot imagina să joc un meci împotriva Rusiei în situația în care agresiunea armată în Ucraina continuă. Fotbaliștii și suporterii ruși nu sunt vinovați pentru asta, însă nu  putem sta cu mâinile în sân”, a spus Robert Lewandowski pe Twitter.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!