NEWS ALERT Shinzo Abe, fostul premier al Japoniei, a fost asasinat! A fost un susținător al politicii ”Japanese Only” în fotbal

Shinzo Abe asasinat Japanese Only Japonia Urawa Red Diamonds Stiri
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 08 Iulie 2022, 12:58
Data actualizarii: Vineri 08 Iulie 2022, 13:01

Prim-ministru în 2006-2007 și 2012-2020, Shinzo Abe deține recordul pentru cel mai longeviv premier nipon din istorie.

Shinzo Abe (67 de ani), fost prim-ministru al Japoniei între 2006-2007 și 2012-2020, a fost asasinat vineri, în timp ce ținea un discurs electoral în Kashihara, prefectura Nara.

Cel care deține recordul pentru cel mai longeviv premier nipon din istorie a fost un politician conservator, descris de mulți analiști drept un naționalist de dreapta.

Politicile sale din fruntea guvernului au determinat și susținut, scrie Reuters, apariția unor puternice opinii naționaliste de masă inclusiv în fotbalul japonez.

Astfel, precizează sursa citată, când fanii lui Urawa Red Diamonds, echipă din J1 League, au afișat în timpul unui meci un banner pe care scria ”Japanese Only” (Numai japonezi), pancarta a rămas ”activă” pe toată durata partidei, în ciuda faptului că numeroși spectatori au cerut îndepărtarea acesteia.

Atunci, guvernul condus de Shinzo Abe nu a luat nicio măsură, dar J-League a decis ulterior ca Urawa Red Diamonds să joace viitoarele meciuri fără spectatori.

Potrivit presei nipone, Abe a fost împuşcat, în plină stradă, de un fost membru al forţelor de apărare japoneze, fostul premier fiind atins de două gloanţe.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!