vitorino hilton FC Sete Ligue 1 Montpellier Olympique Marseille Fotbal extern

Pe urmele lui Miura! Fostul campion cu Olympique Marseille a semnat un contract profesionist la 44 de ani

Brazilianul Vitorino Hilton este fotbalistul străin cu cele mai multe prezențe în Ligue 1.

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 01 Februarie 2022, 15:35
Data actualizarii: Marti 01 Februarie 2022, 15:37

Fundașul central Vitorino Hilton a semnat astăzi, la vârsta de 44 de ani, un contract cu FC Sete 34, echipă care activează în Championnat National, a treia ligă din Franța, în care evoluează cluburi profesioniste și semi-profesioniste.

Apărătorul brazilian joacă în Hexagon din 2004 și este fotbalistul străin cu cele mai multe prezențe în Ligue 1, 512 la număr. 

La 43 de ani, Vitorino Hilton a fost titular indiscutabil în sezonul trecut din Ligue 1

A evoluat la Bastia, Lens, Olympique Marseille și Montpellier, pentru care a jucat titular în 24 de meciuri din ultimul sezon din Ligue 1, în ciuda vârstei înaintate.

Cu Marseille a câștigat titlul în 2010 și a devenit din nou campion, cu Montpellier, în 2012. În plus, a fost ales de patru ori în cea mai bună echipă a sezonului din Ligue 1.

Japonezul Miura este decanul de vârstă din fotbalul profesionist

La cei 44 de ani ai săi, Vitorino Hilton este un ”tinerel” în comparație cu decanul de vârstă al fotbaliștilor profesioniști, Kazu Miura. 

Japonezul are 55 de ani și, după ce în ultimele 16 sezoane a evoluat pentru Yokohama FC în J1 League și J2 League, a semnat recent cu gruparea Suzuka Point Getters din Japan Football League.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies