Scrisoarea lui Thomas Bach către familia lui Ivan Patzaichin 

Ivan Patzaichin Thomas Bach Stiri
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 10 Septembrie 2021, 16:28
Data actualizarii: Vineri 10 Septembrie 2021, 16:34

Ivan Patzaichin a murit duminică, la vârsta de 71 de ani. 

Preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic, Thomas Bach, a transmis un mesaj de condoleanţe familiei lui Ivan Patzaichin în care a afirmat că fostul canoist a lăsat o moştenire remarcabilă istoriei olimpice.

Mesajul lui Thomas Bach

"Am aflat cu mare tristeţe de decesul lui Ivan Patzaichin. Transmit condoleanţele mele sincere dumneavoastră şi Comitetului Olimpic şi Sportiv Român. Comunitatea olimpică deplânge pierderea acestui sportiv olimpic extraordinar. Cu trecerea în nefiinţă a lui Ivan Patzaichin, lumea sportului a pierdut un campion olimpic de marcă şi unul din cei mai mari canoişti care au lăsat o moştenire remarcabilă istoriei olimpice.

Pe durata carierei sale impresionante rezultatele sale au insuflat multora dragostea pentru canoe, sportul pe care el l-a iubit atât de mult. Vă rog să transmiteţi familiei Patzaichin sentimentele mele cele mai calde şi, odată cu acestea, scrisoarea de condoleanţe pe care o ataşez separat pentru familia îndoliată", se menţionează în scrisoarea lui Thomas Bach publicată, vineri, de Comitetul Olimpic şi Sportiv Român pe pagina oficială de Facebook.

Ivan Patzaichin a fost înmormântat marți

Multiplul campion olimpic şi mondial la canoe Ivan Patzaichin a decedat, duminică, la vârsta de 71 de ani. El a fost înmormântat cu onoruri militare, marţi, la Cimitirul Bellu din Capitală.

Născut pe 26 noiembrie 1949, la Mila 23, în Delta Dunării, Patzaichin a cucerit patru medalii de aur la Jocurile Olimpice, la Canoe-1 pe 1.000 m în 1972 (Munchen) şi la Canoe-2 pe 1.000 m în 1968 (Ciudad de Mexico), 1980 (Moscova) şi 1984 (Los Angeles), precum şi trei de argint, la Canoe-2 pe 500 m în 1980 (Moscova) şi 1984 (Los Angeles) şi la Canoe-2 pe 1.000 m în 1972 (Munchen).

Ivan Patzaichin, o carieră minunată

De asemenea, are în palmares 22 de medalii la Campionatele Mondiale (9 de aur). Juan Antonio Samaranch, preşedintele CIO, i-a conferit Ordinul Olimpic Colanul de Platină, fiind singurul sportiv român deţinător al acestui ordin, iar în anul 2000 a fost distins cu Ordinul naţional 'Serviciul Credincios' în grad de ofiţer.

În aprilie 2019, Ivan Patzaichin a primit Colanul de Aur, cea mai înaltă distincţie a Comitetului Olimpic şi Sportiv  Român.La 26 noiembrie 2019, când a împlinit 70 de ani, a primit din partea Preşedinţiei României Ordinul Naţional ''Steaua României'' în grad de Cavaler. Agerpres

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!