Scandal imens în Franța! Campionul olimpic arestat pentru viol și agresiune asupra unei minore de 15 ani a fost eliberat

Yannick Agnel Roxanei Mărăcineanu Stiri
SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 11 Decembrie 2021, 22:01
Data actualizarii: Sambata 11 Decembrie 2021, 22:06

Yannick Agnel (29 ani) este pus în fața unor acuzații foarte grave. 

Dublu campion olimpic la înot, în 2012 la Londra, francezul Yannick Agnel a fost reținut de Poliție și acuzat de 'viol și agresiune sexuală asupra unui minor de 15 ani', anunță Liberation. Polițiștii l-au audiat timp de 48 de ore, iar procurorii au cerut ca el să fie dus în detenție până la ora procesului. 

Fostul înotător, retras din activitate în 2016, a fost însă eliberat din custodia poliției, dar ancheta rămâne în plină desfășurare. Anchetatorii l-au confruntat pe Agnel cu declarațiile apărute în plângere, făcute de fiica fostului său antrenor, Lionel Horter, anunță RMC Sport

Incidentul datează din 2016, când dublul campion olimpic să antrena la Mulhouse Olympic Swimming în perioada 2014-2016. În acest caz, au fost audiate mai multe persoane, printre care și foști înotători. 

Reacția Roxanei Mărăcineanu 

Ministrul Sportului din Franța, Roxana Mărăcineanu a vorbit despre cazul lui Agnel, punctând că o cunoaște personal pe victimă. 

„Cunosc personal persoana care a făcut plângerea. Vă imaginați că mă afectează în mod particular. Au fost făcute mai mult de 600 de plângeri către Ministerul Sportului în departamentul care se luptă cu violența. 

Lansăm sistematic anchete administrative înainte de a ne adresa instanțelor. Venim în sprijinul victimelor”, a spus Roxana Mărăcineanu citată RMC. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!