Pele pele a murit pele avere pele spital Fotbal extern

Averea formidabilă strânsă de Pele de-a lungul anilor

Pele s-a stins din viață pe 29 decembrie la vârsta de 82 de ani.

Vali Andronescu
Data publicarii: Vineri 30 Decembrie 2022, 19:50
Data actualizarii: Sambata 31 Decembrie 2022, 12:09

Pele a fost diagnosticat în anul 2021 cu cancer la colon, iar din 29 noiembrie a stat internat la spitalul „Albert Einstein” din Sao Paulo. O lună mai târziu, legendarul fotbalist a frânt milioane de inimi ale fanilor sportului rege.

Averea formidabilă strânsă de Pele de-a lungul anilor

„Guiness World Records”, cei care se ocupă cu recordurile mondiale în orice, l-au recunoscut pe Pele drept cel mai bun marcator all-time, cu 1.279 de goluri în 1.363 de meciuri, incluzând și pe cele amicale.

În cariera sa formidabilă, până când a încetat din viață, Tuttomercatoweb, care a citat publicația AS, a scris că regretatul fotbalist brazilian, deținător a trei Cupe Mondiale cu naționala Selecao, a strâns o avere considerabilă de 100 milioane de dolari (93.3 milioane de euro).

După retragere, Pele reușise să ajungă la respectiva avere prin participarea la diferite evenimente, prin sponsorizări și investiții. Aceeași sursă a mai scris că legendarul brazilian a fost cel mai bine plătit la echipele la care a evoluat, Santos și Cosmos.

Cariera fabuloasă a singurului fotbalist cu trei Cupe Mondiale

Pele și-a început cariera la echipa de juniori a lui Santos și acolo a crescut, scriind istoria fotbalului în tricoul grupării braziliene din 1956 până în 1975, când s-a transferat la NY Cosmos, de unde s-a și retras, doi ani mai târziu. 

În ciuda faptului că nu a jucat niciodată în Europa, Pele este considerat ca fiind unul dintre cei mai mari fotbaliști din istorie. Cel mai prolific marcator al naționalei Braziliei și al lui Santos a impresionat prin „grația” pe care o arăta pe teren și mișcările fascinante.

Pele a dus naționala Braziliei pe cele mai înalte culmi, fiind și singurul fotbalist din lume care a reușit să câștige trei Campionate Mondiale, în 1958, 1962 și 1970.  

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!