Reacția lui Gigi Becali după ce a fost anunțat verdictul în procesul în care e acuzat de fraudă la vot

Gigi Becali Stiri Gigi Becali
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 15 Noiembrie 2023, 12:47
Data actualizarii: Miercuri 15 Noiembrie 2023, 13:08

Instanța a dat verdictul în procesul în care Gigi Becali este acuzat că a votat la Referendumul pentru familie fără să fi avut acest drept.

Din articol

Miliardarul din Pipera ar fi putut ajunge din nou după gratii, după ce şi-a exercitat ilegal dreptul la vot în octombrie 2018, fiind condamnat la acea vreme, însă a scăpat de condamnare deoarece faptele s-au prescris în luna octombrie.

De patru ani au avut nevoie procurorii pentru a întocmi dosarul și a-l trimite pe Gigi Becali în fața judecătorilor.

Patronul FCSB nu a scăpat însă complet de emoții, deoarece decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu recurs.

„E o veste foarte bună pe care am primit-o în dimineața asta și mă bucur că a încetat procesul penal. Oricum, era o prostie. Mă refer in primul rând la cum a fost construit acest dosar împotriva mea, iar alte comentarii nu vreau să mai fac”, a spus Gigi Becali, potrivit Prosport.

Decizia intanței

„Completul pentru dezlegarea unui chestiuni de drept în materie penală, încetează procesul penal cu privire la inculpatul Becali George, trimis în judecată pentru fraudă la vot, în stare de recidivă, prev. de art. 387 alin. 1 lit. a C.p., cu aplic. art. 41 alin. 1 C.p, ca urmare a intervenției prescripției răspunderii penale(faptă din 06.10.2018).

În baza art. 275 alin. 3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunțată la data de 15.11.2023 prin punerea prezentei hotărâri la dispoziția inculpatului şi a procurorului, prin mijlocirea grefei instanței”, se arată în hotărârea instanţei.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!