Messi și Ronaldo, detronați pentru prima dată după opt ani. Cine a urcat pe primul loc în topul celor mai bine plătiți fotbaliști din lume

Lionel Messi cei mai bine platiti fotbalisti Cristiano Ronaldo Stiri
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 07 Octombrie 2022, 20:20
Data actualizarii: Vineri 07 Octombrie 2022, 20:26

Revista Forbes a publicat topul celor mai bine plătiți fotbaliști din lume, noul clasament reprezentând o premieră.

Kylian Mbappe, atacantul lui Paris Saint-Germain, a devenit cel mai bine plătit fotbalist din lume, potrivit revistei Forbes, fiind pentru prima dată în ultimii opt ani când în fruntea listei nu se află Lionel Messi sau Cristiano Ronaldo.

Se estimează că starul francez, în vârstă de 23 de ani, va câştiga 128 de milioane de dolari pentru sezonul 2022-23 înainte de onorariile agenţilor, un record pentru clasamentul anual al Forbes. Pe locul 2, cu 120 de milioane de dolari, este Lionel Messi, coechipierul lui Mbappe de la PSG. Pe locul 3, cu 100 de milioane de dolari, este Cristiano Ronaldo de la Manchester United.

Pe locurile următoare sunt Neymar, de la PSG, cu 87 milioane de dolari, şi Mohamed Salah, de la Liverpool, cu 53 de milioane de dolari.

Erling Haaland, care impresionează la Manchester City unde a venit în această vară de la Borussia Dortmund, intră în top 10 cu câştiguri de 39 de milioane de dolari.

Ascensiunea francezului Kylian Mbappe şi a norvegianului Erling Haaland, singurii jucători cu vârsta sub 30 de ani de pe listă, semnalează o schimbare în lumea fotbalului, în timp ce Lionel Messi şi Cristiano Ronaldo se apropie de sfârşitul glorioasei lor cariere, se arată în raportul Forbes.

În total, cei mai bine plătiţi zece fotbalişti sunt aşteptaţi să obţină câştiguri record în valoare de 652 de milioane de dolari în acest sezon, în creştere cu 11% faţă de cele 585 de milioane de dolari din sezonul trecut.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!