Razboi ucraina Vladimir Putin Volodimir Zelenski Stiri

Mesajul războinic al lui Volodimir Zelenski pentru Vladimir Putin: "Veniți la negocieri, sunt liber! Dar nu la 30m distanță!"

Volodimir Zelenski a cerut statelor occidentale să sporească sprijinul militar pentru ţara sa, susţinând că dacă Ucraina va fi înfrântă de Rusia va urma restul Europei de Est, începând cu statele baltice, pentru a ajunge ''până la Zidul Berlinului''

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 03 Martie 2022, 20:09
Data actualizarii: Joi 03 Martie 2022, 20:19

''Dacă noi dispărem - să ne apere Dumnezeu - vor urma Letonia, Lituania, Estonia etc. Până la Zidul Berlinului, credeţi-mă!'', a spus Zelenski în faţa presei, cerând statelor occidentale ''să închidă cerul'' ucrainean în faţa avioanelor ruse, adică să creeze o zonă de excludere aeriană, şi să dea avioane forţelor aeriene ucrainene.

''Iar dacă nu aveţi forţa să închideţi cerul, atunci daţi-mi avioane!'', le-a cerut preşedintele ucrainean statelor occidentale.

El s-a declarat de asemenea pregătit să discute direct cu preşedintele rus Vladimir Putin pentru a opri războiul declanşat de acesta împotriva Ucrainei. Însă l-a şi admonestat în acelaşi timp: ''Ce vrei de la noi? Pleacă de pe pământul nostru!''.

Apoi a continuat, adresându-se tot lui Putin: ''Aşează-te la masă cu mine (...), dar nu la 30 de metri, cum ai făcut cu (Emmanuel) Macron sau (Olaf) Scholz. Sunt un tip normal, nu muşc!''.

Preşedintele Zelenski a avut o discuţie la telefon cu omologul său francez Emmanuel Macron, care a vorbit de asemenea cu Vladimir Putin. După discuţia dintre Macron şi Putin, conform declaraţiilor Kremlinului şi ale Palatului Elysee, preşedintele rus s-a arătat hotărât să continue ofensiva militară în Ucraina până la atingerea obiectivelor sale, menţionând printre acestea demilitarizarea Ucrainei şi stabilirea unui statut de neutralitate pentru această ţară.

Modifică setările cookies