Mesajul războinic al lui Volodimir Zelenski pentru Vladimir Putin: "Veniți la negocieri, sunt liber! Dar nu la 30m distanță!"

Razboi ucraina Vladimir Putin Volodimir Zelenski Stiri
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 03 Martie 2022, 20:09
Data actualizarii: Joi 03 Martie 2022, 20:19

Volodimir Zelenski a cerut statelor occidentale să sporească sprijinul militar pentru ţara sa, susţinând că dacă Ucraina va fi înfrântă de Rusia va urma restul Europei de Est, începând cu statele baltice, pentru a ajunge ''până la Zidul Berlinului''

''Dacă noi dispărem - să ne apere Dumnezeu - vor urma Letonia, Lituania, Estonia etc. Până la Zidul Berlinului, credeţi-mă!'', a spus Zelenski în faţa presei, cerând statelor occidentale ''să închidă cerul'' ucrainean în faţa avioanelor ruse, adică să creeze o zonă de excludere aeriană, şi să dea avioane forţelor aeriene ucrainene.

''Iar dacă nu aveţi forţa să închideţi cerul, atunci daţi-mi avioane!'', le-a cerut preşedintele ucrainean statelor occidentale.

El s-a declarat de asemenea pregătit să discute direct cu preşedintele rus Vladimir Putin pentru a opri războiul declanşat de acesta împotriva Ucrainei. Însă l-a şi admonestat în acelaşi timp: ''Ce vrei de la noi? Pleacă de pe pământul nostru!''.

Apoi a continuat, adresându-se tot lui Putin: ''Aşează-te la masă cu mine (...), dar nu la 30 de metri, cum ai făcut cu (Emmanuel) Macron sau (Olaf) Scholz. Sunt un tip normal, nu muşc!''.

Preşedintele Zelenski a avut o discuţie la telefon cu omologul său francez Emmanuel Macron, care a vorbit de asemenea cu Vladimir Putin. După discuţia dintre Macron şi Putin, conform declaraţiilor Kremlinului şi ale Palatului Elysee, preşedintele rus s-a arătat hotărât să continue ofensiva militară în Ucraina până la atingerea obiectivelor sale, menţionând printre acestea demilitarizarea Ucrainei şi stabilirea unui statut de neutralitate pentru această ţară.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!