Cum ar fi putut ajunge Pele la PSG. Culisele mutării care l-ar fi transformat în cel mai scump jucător al lumii

Pele PSG Stiri
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 30 Decembrie 2022, 12:01
Data actualizarii: Vineri 30 Decembrie 2022, 12:19

Fostul internaţional brazilian Pele, unul dintre cei mai mari fotbalişti ai tuturor timpurilor, a încetat din viaţă, joi, la vârsta de 82 de ani.

Triplul campion mondial a fost internat în spitalul Albert Einstein Israelite din Sao Paulo de pe 29 noiembrie, starea sa degradându-se considerabil. Pele a fost diagnosticat cu cancer la colon în septembrie 2021. 

Pele ar fi putut ajunge la PSG

Publicația franceză Le Parisien a dezvăluit unul dintre momentele importante din cariera lui Pele, posibilul transfer la PSG.

În 1971, la un an după înființarea clubului parizian, după ce a promovat în prima ligă, președintele echipei a fost la un pas de o mare lovitură pe piața transferurilor. 

În acea perioadă, Santos se confrunta cu probleme financiare majore, iar Guy Crescent a vrut să profite de această situație și a făcut o ofertă de nouă milioane de euro pentru Pele, cu un salariu de 1,2 milioane pe an.

În primă fază, cei de la Santos au acceptat oferta, însă apoi s-au răzgândit și au început negocierile cu New York Cosmos, echipă la care a și ajuns brazilianul. 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!