Masura anuntata de Burleanu dupa moartea lui Ekeng. Impresarul jucatorului solicita FIFA infiintarea unor mini-clinici in interiorul stadioanelor

Patrick Ekeng Dinamo FIFA Liga I Razvan Burleanu Stiri
SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 07 Mai 2016, 21:22
Data actualizarii: Sambata 07 Mai 2016, 21:38

Moartea lui Patrick Ekeng nu va ramane fara ecou in fotbalul romanesc si cel mondial. FRF, prin presedintele Razvan Burleanu, anunta schimbari, in timp ce impresarul Hasan Anil Eken vrea o reforma condusa de FIFA.

Moartea camerunezului Patrick Ekeng pe terenul de fotbal a indoliat lumea fotbalului. Mijlocasul de doar 26 de ani s-a stins in urma unui incident tragic si a incetat din viata in urma unor erori de procedura. In loc sa fie resuscitat pe teren, asa cum s-a intamplat in cazul lui Fabrice Muamba, camerunezul a fost dus direct la spital.

Procurorii Parchetului Bucuresti urmeaza sa stabileasca exact daca exista si o culpa medicala in cazul mortii lui Patrick Ekeng.

In urma tragicului eveniment, in fotbalul romanesc se vor produce, insa, schimbari, anunta presedintele Razvan Burleanu.

Seful Federatiei Romane de Fotbal a hotarat ca observatorii de joc sa verifice de acum inainte dotarile ambulantelor impreuna cu medicul delegat si a anuntat ca intentioneaza sa ajute cluburile cu bani pentur achizitionarea unor defibrilatoare.

"Acest subiect de achizitie se afla pe agenda noastra.

Sunt profund indurerat de aceasta situatie tragica care a zguduit intreag alume a fotbalului si nu doar Romania. Nu pot decat sa manifest sincere condoleante atat pentru familie, colegi, dar si pentru reprezentantii clubului Dinamo.

Incepand de astazi, observatorul de joc de la fiecare partida va avea obligatia de a verifica cu precizie tot ce inseamna dotarile unei ambulante", a spus Burleanu.

Fostul impresar al lui Ekeng merge la FIFA

Hasan Anil Eken, impresarul turc al lui Patrick Ekeng, a anuntat ca va merge si mai departe. Acesta a solicitat in mod public FIFA sa introduca un articol de regulament prin care fiecare stadion care gazduieste partide de fotbal sa aiba o clinica de urgenta de mici dimensiuni pentru astfel de evenimente.

"Din pacate, clientul meu Patrick Ekeng a murit. Sunt trist, iar cuvintele nu pot descrie ceea ce simt. Dumnezeu sa te ierte, Patrick. Solicit cu tarie ca FIFA sa creeze clinici de urgenta de mici dimeniuni in interiorul fiecarui stadion de fotbal. Trebuie sa gasim solutii prin care sa punem capat deceselor pe terenurile de fotbal", a scris Hasan Anil Eken pe o retea de socializare, cerand presei internationale sa redistribuie mesajul sau.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!