Gigi Becali FCSB Steaua Stiri Gigi Becali

Lovitură pentru Becali! Judecătorii, sentință finală în cazul cererii efectuate de avocații FCSB

În luna martie a acestui an, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus rejudecarea procesului în care CSA Steaua şi FCSB se judecă pentru palmares.

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 26 Septembrie 2023, 15:59
Data actualizarii: Marti 26 Septembrie 2023, 16:08

Prima înfățișare din noul proces a avut loc 18 septembrie, iar atunci judecătorii au dispus amânarea pentru 2 octombrie, după ce avocații FCSB au cerut recuzarea.

La o săptămână de la acel moment a venit decizia finală în cazul cererii de recuzare efectuată de avocații FCSB.

Lovitură pentru Becali! 

„Ora estimată: 10.00

Complet: S3 - Camera de consiliu nr. 2 Apel

Tip soluție: Încheiere

Soluția pe scurt: Respinge ca nefondată cererea de recuzare. Cu recurs odată cu fondul. Pusă la dispoziția părților prin mijlocirea grefei Curții de Apel București. IS-AAMA.

Document: Încheiere – recuzare 26.09.2023.”

foto: iAMSport

Ce a decis Curtea de Apel în iunie 2021

Acum doi ani, Curtea de Apel din București a luat o decizie importantă în scandalul dintre FCSB și Steaua București. Practic, a reconfirmat faptul că CSA are drept de proprietate asupra palmaresului din perioada 1947-1998.

În plus, a reconfirmat decizia luată de Înalta Curte de Casație și Justiție în 2014, potrivit căreia Clubul Sportiv al Armatei nu a înstrăinat niciodată palmaresul Secției de Fotbal către alte entități, iar AFC Steaua a preluat clubul în 1998 fără ca palmaresul să fie transferat.

Practic, prin intermediul asociației mai sus menționate, echipa de fotbal și-a continuat activitatea și este doar titulara palmaresului până în anul 2003, când clubul a trecut la Gigi Becali.

S-a constatat, de asemenea, și faptul că FCSB nu a preluat, la momentul înființării (2003), nici măcar palmaresul deținut de AFC Steaua, ci doar dreptul de participare în primul eșalon.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!