Julian Nagelsmann, "Oracolul din Munchen" sau PR? Cine merită Balonul de Aur, în opinia neamțului

Balonul de Aur Bayern Munchen Julian Nagelsmann Robert Lewandowski Stiri Julian Nagelsmann
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 14 Octombrie 2021, 15:51
Data actualizarii: Joi 14 Octombrie 2021, 15:57

Antrenorul echipei germane de fotbal Bayern Munchen, Julian Nagelsmann, consideră că atacantul polonez Robert Lewandowski merită Balonul de Aur în 2021 şi trebuie să primească acest trofeu pentru că în ultimii trei ani a avut o constanţă mai mare decât orice alt jucător, transmite EFE.

Lobby pentru Lewandowski

''Balonul de Aur îl merită şi cred că ar trebui să-l primească pentru că în ultimii trei ani a avut o constanţă incredibilă, superioară oricărui alt jucător'', a declarat Nagelsmann pentru ziarul Abendzeitung din Munchen.

Deşi atacantul polonez are 33 ani, Nagelsmann crede că acesta poate juca încă mulţi ani la cel mai înalt nivel: ''Este extrem de dinamic, nu se accidentează des, se antrenează intens. Cred că mai poate juca câţiva ani la nivel maxim pentru că el îşi organizează întreaga viaţă pentru asta''.

Lewandowski are contract cu Bayern până în 2023, dar nu a demarat negocierile pentru o prelungire. 

A câștigat Gheata de Aur

La clubul bavarez există obiceiul ca jucătorii trecuţi de 30 ani să nu primească o prelungire mai mare de un an şi de la această cutumă nu au făcut excepţie două vedete din istoria recentă, precum francezul Franck Ribery şi olandezul Arjen Robben.

În sezonul trecut, Lewandowski a marcat 41 de goluri în Bundesliga, câştigând Gheata de Aur şi doborând recordul de eficacitate al lui Gerd Muller, care a rezistat cinci decenii. Agerpres

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!