Italienii, fascinați de performanța lui David Popovici, campion european la Roma: ”Între filosofie, Haaland și magie”

david popovici campionatul european de natatie de la roma Stiri
SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 13 August 2022, 20:20
Data actualizarii: Sambata 13 August 2022, 20:24

David Popovici (17 ani) a devenit campion european la Roma, după ce a câștigat cursa de 100 de metri liber cu un timp record, de 46,86 secunde!

”Fenomenul” Popovici i-a impresionat din nou pe jurnaliștii din străinătate. Gazzetta dello Sport i-a dedicat un întreg articol celui care a devenit, la o vârstă fragedă, cel mai rapid înotător din istorie.

Italienii sunt fascinați de performanțele uimitoare ale lui David Popovici și-l compară cu Erling Haaland. Gazzetta dello Sport a redat o declarație în care înotătorul se compară cu starul lui Manchester City.

Ce scrie Gazzetta dello Sport după ce David Popovici a devenit campion european

”Fenomenul român, care va împlini 18 ani luna viitoare, a câștigat medalia de aur și a stabilit un nou record.

(...)

Vorbind despre el, Popovici a spus, recent, că se compară cu starul de la Manchester City, fotbalistul Haaland:

„Progresele mele? Lui Erling i s-a pus aceeași întrebare după un joc în care a avut performanțe remarcabile. A ajuns la miezul problemei doar răspunzând „muncă din greu”. ” Atât de mult muncă, sacrificiu și totul se rezumă la întrebarea „cât de mult vrei cu adevărat”. Și chiar îmi doresc foarte mult”'

David Popovici a făcut o cursă fenomenală în finala de la 100 m liber de la Roma și a luat aur cu timpul de 46,86 - nou record mondial - prin care a corectat vârful stabilit de brazilianul Filho (46,91), la CM de la Roma, în 2009.

Elevul lui Adrian Rădulescu a întors al doilea după 50 de metri, în urma francezului Grouset, însă a avut o a doua lungime de bazin formidabilă. A tras tare și a trecut pe primul loc, apoi s-a distanțat uluitor pe ultimii 25 de metri! Niciun adversar nu l-a mai ajuns și sportivul de la CS Dinamo și-a realizat visul. A promis la CM din Budapesta că vrea să corecteze recordul mondial și a reușit.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!