Ion Țiriac, devastat de criza din Ucraina: ”Suntem foarte aproape”

Ion Tiriac Stiri Turneele de tenis, mai rare decât caviarul! Miliardarul Ion Țiriac, speriat de banii care se învârt în ATP și WTA
Iosif Pintilie
Data publicarii: Joi 03 Martie 2022, 20:31
Data actualizarii: Joi 03 Martie 2022, 20:52

Criza din Ucraina produce panică și în România.

Rusia a atacat Ucraina pe 24 februarie, iar de atunci întreaga planetă urmărește cu sufletul la gură evenimentele din nordul României. Țara noastră a fost invadată de refugiați, care au găsit aici o solidaritate cum nimeni nu ar fi crezut.

Ion Țiriac, unul dintre cei mai bogați români, urmărește cu atenție evenimentele din Ucraina, considerând că România este în pericol din cauza apropierii geografice de ”zona roșie”.

Noi putem să jucăm un rol mult, mult, mult mai înalt. Într-o formă de diplomație, decât într-o formă belică. Suntem foarte aproape de Rusia. Și ca istorie, de atâtea sute de ani, tot mereu am avut de-a face cu rușii, rușii, rușii… Nu știu, când o începe Putin să spună „România și Polonia”… Suntem foarte aproape!

Nu mi-e teamă, pentru că sper că rațiunea prevalează. Că o fi Biden, că o fi Putin, NATO, domnul Geoană… Însă trebuie ținut cont că noi suntem cei mai aproape geografic! Eu sunt ăla cel mai aproape.

E foarte greu pentru domnul Putin să accepte că oarecum sunt două tabere. A treia este foarte neutră pentru moment, rezervată. E foarte greu să accepte ca la poarta lui, cealaltă tabără, noi și NATO, să facă baze militare. Ce s-o întâmpla, ferească Dumnezeu! Încă o dată, eu sper că dialogul o să prevaleze și ne liniștim toți”, a declarat Ion Țiriac la gsp.ro.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!