În mijlocul scandalului de dopaj al Simonei Halep, David Popovici a explicat cum se ferește de suplimentele contaminate

david popovici Simona Halep Simona Halep dopaj suspendare simona halep Stiri
SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 16 Septembrie 2023, 21:53
Data actualizarii: Sambata 16 Septembrie 2023, 22:02

Simona Halep (31 de ani) a fost suspendată patru ani din tenis, după ce a primit verdictul din partea ITIA.

Românca a fost suspendată încă de pe data de 7 octombrie 2022, după ce a fost găsită cu Roxadustat în corp, o substanță interzisă pentru sportivi. După aproape un an de la momentul respectiv, Simona Halep a fost suspendată acum patru ani din tenis, dar urmează să facă apel la TAS.

Bogdan Stoica, avocatul din România al Simonei Halep, a precizat că cei de la ITIA nu au dorit să coopereze în dosarul Simonei, în ciuda faptului că atât aceasta cât și reprezentanții săi și-au arătat deschiderea în acest sens. 

Ce a declarat David Popovici despre suplimentele contaminate

Înotătorul român (19 ani) a vorbit despre subiectul de interes din această perioadă, explicând cum încearcă să se țină departe de suplimentele nepotrivite, dar și de alte substanțe dăunătoare. 

"Uite, ăsta e un lucru despre care am fost întrebat de unul dintre șoferii de Taxi cu care am mers. Iau suplimente absolut obișnuite, ceva ce ia aproape toată lumea, vitamina C, vitamina D și încă niște chestii. Cum să explic, lucruri pe care trebuie să le ia sportivii, cum ar fi Beta-alanină. 

Nu sunt un expert, sunt suplimente pe care le-am stabilit împreună cu nutriționistul și cu antrenorii mei. Toate sunt certificate anti-doping. Ăsta este un aspect foarte important.

Creatina am perioadă în care iau, am perioade în care e nevoie să creștem cumva masa musculară. E foarte bună și pentru creier. Fac destul de des niște analize, unele mai degrabă sportive unde mi se recoltează din deget destul de mult sânge.

Legat de suplimente, zisesem mai devreme că toate sunt certificate anti-doping. Și aici există două mari categorii. Există suplimente certificate în doping pe care scrie 'Doping free' sau 'Play Safe'.  

Există o nișă de suplimente pe care scrie 'Certificat Anti-doping de X, Y, Z'. Sunt două sau trei instituții care pot certifica și care garantează că suplimentele lor sunt curate cu adevărat, nu au fost compuse și create într-o fabrică unde poate se fac și altele și există contaminare. 

Ei îți garantează că nu există contaminare și, din nou, că vorbeam de investitul în tine, suplimentele astea sunt mult mai scumpe pe cele care scrie Doping Free sau pe care poate nu scrie nimic. 

Dar e esențial, cred eu, când ajungi deja la un nivel înalt de performanță, unde controalele anti-doping sunt de rutină, să folosești așa ceva", a spus David Popovici în podcastul "Starea Nației".


Simona Halep, suspectată că s-a dopat inclusiv la Wimbledon! pe www.sport.ro

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!