Hackerii Anonymous anunță o lovitură de proporții asupra lui Putin: „Intensificăm atacurile!”

Anonymous Război în Ucraina Stiri
SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 20 Martie 2022, 13:00
Data actualizarii: Duminica 20 Martie 2022, 13:11

Grupul de hackeri Anonymous i-a declarat război cibernetic lui Putin, după ce armata rusă a invadat Ucraina, pe 24 februarie.

BBC a reușit să stea de vorbă cu mai mulți hackeri care activează sub umbrela Anonymous.

Unul dintre cele mai de impact lovituri date de Anonymous a fost preluare controlului asupra celor mai importante televiziuni din Rusia, unde au fost redate imagini reale, necenzurate, de pe frontul din Ucraina.

Unul dintre grupurile de hackeri afiliate Anonymous a susținut pentru jurnaliștii americani că ar fi responsbil de preluarea serviciilor TV și anunță că a avut controlul timp de 12 minute.

Eliza, o tânără care locuiește în SUA și a cărui tată se află în Rusia, a confirmat existența atacului: „Tatăl meu m-a sunat când a avut loc atacul și mi-a spun: 'Doamne, ei arată adevărul!' Așa că l-am pus să înregistreaze și am postat clipul online. Mi-a mai spus că și unul dintre prietenii săi a pățit la fel”.

Rostelecom, compania rusă care administrează serviciile piratate, nu a dorit să ofere un punct de vedere.

Anonymous, gata să intensifice atacurile cibernetice

Hackerii și-a justificat gestul susținând că ucrainenii nevinovați sunt masacrați. „Vom intensifica atacurile asupra Kremlinului, dacă nu se face nimic pentru a restabili pacea în Ucraina”, au susținut cei din Anonymous.

„Sunt gata să pun mâna pe armă și să merg să apăr Ucraina, dar consider că abilitățile mele sunt mai bine fructificate în fața calculatorului. Așa că sunt aici, acasă, cu cele două laptop-uri ale mele, coordonând această rezistență IT”, a spus unul dintre hackerii Anonymous.

Deși acțiunile lor sunt menite să vină în ajutorul cetățenilor ucraineni, ele pot avea un impact devastator pentru rusi, în cazul unei greșeli, motiv pentru care demersurile grupului sunt considerate ilegale de către autorități, iar cei identificați ar putea fi trași la răspundere.

Hackerii se apără, însă, și susțin că nu fură și nici nu împărtășesc informații secrete, ci doar încearcă să le arade rușilor adevărul de pe frontul din Ucraina.

Mai mult, hackerii Anonymous anunță că plănuiesc un atac de proporții în zilele viitoare, potrivit BBC.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!