Hackerii Anonymous au declarat război Rusiei: „Suntem oficial în război cibernetic împotriva guvernului rus!” 

Anonymous Rusia Ucraina Stiri
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 25 Februarie 2022, 16:38
Data actualizarii: Vineri 25 Februarie 2022, 16:45

Decizia lui Vladimir Putin de a invada Ucraina atrage repercusiuni dure asupra Rusiei! 

Rusia a intrat în război cu Ucraina, iar în urma deciziei lui Vladimir Putin, statul pe care îl conduce din 1999 are de suferit, deși există și acolo proteste majore împotriva acțiunilor militare inițiate de președintele rus. Hackerii din gruparea Anonymous, una dintre cele mai cunoscute grupări din lume, au declarat „război cibernetic” Rusiei după ce Putin a invadat Ucraina. 

Anunțul a fost făcut chiar pe contul de Twitter al grupului, printr-o postare scurtă: „Gruparea Anonymous se află oficial în război cibernetic împotriva guvernului rus!” 

Mai multe site-uri importante, 'doborâte' de Anonymous

După cum chiar ei au anunțat, cei din Anonymous au lansat atacuri cibernetice împotriva celor de la RT.com, dar și a tuturor site-urilor și televiziunilor din Kremlin, care aparțin de guvernul Rus. 

Cei de la RT.com au confirmat atacul, punctând că unele site-uri au fost fie încetinite, fie offline pentru perioade lungi de timp. Gruparea Anonymous a luat ca țintă prima dată site-ul menționat, după sesizarea că știrile erau prezentate dintr-o manieră pro-Rusia în războiul cu Ucraina, fără să relateze situația așa cum se petrece. 

Pe contul de Twitter, cei de la Anonymous au postar diferite informații legate de planurile armatei rusești, iar în ultima postare au anunțat că au doborât site-ul oficial al Ministerului Apărării din Rusia. 

Gruparea Anonymous reprezintă un colectiv decentralizat, în cadrul căreia nu există ierarhie și a devenit renumită după atacuri cibernetice ce au avut ca țintă CIA, statul Islamic sau Biserica Scientologică.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!