GALERIE FOTO Gigi Becali a investit o sumă astronomică în Rwanda! Edificiul ridicat de patronul vicecampioanei FCSB

Gigi Becali FCSB rwanda Stiri
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 28 Octombrie 2022, 16:39
Data actualizarii: Vineri 28 Octombrie 2022, 16:57

Afaceristul român Gigi Becali a făcut o investiție uriașă în Rwanda. Acesta a finațat ctitorirea primei biserici ortodoxe din această țară.

Becali a cheltuit 800.000 de euro pentru a ridica biserica în Rwamagana, o localitate din Rwanda, iar de supravegherea lucrărilor de construcție s-a ocupat părintelui Nectarie.

Patronul echipei de fotbal FCSB și-ar fi dorit să meargă la sfințirea bisericii, însă procedura anevoiasă care trebuie urmată pentru a putea călători în Africa l-a făcut să se răzgândească.

„Aş fi vrut să fiu acolo să văd cum se sfinţeşte biserica şi cum sunt creştinaţi oamenii, cum sunt aduşi pe calea cea dreaptă. Sunt însă vaccinuri, reguli sanitare care durează mult, sunt anevoioase şi mă opresc aici. Voi fi însă acolo cu gândul şi rugăciunea”, a transmis Gigi Becali, potrivit Click.

Gigi Becali construiște biserici în alte două țări din Africa

„Săptămâna asta am dat 200.000 în Uganda, 150.000 în Congo, 100.000 în Rwanda și Burundi. Fac biserici ortodoxe acolo. Fac acolo misiune creștină

Am trimis arhitecți, ingineri și pictori, iar africanii au învățat imnul României în semn de mulțumire. Interesul meu este numai unul singur. Îl vreau pe Hristos și vreau să fiu cu Hristos și dacă vrei să fii cu Hristos trebuie să faci bine.

Și dacă vrei să faci binele, trebuie ca să vezi cum oameni mor de foame și de sete acolo și tu aici ai bogății!”, spunea Gigi Becali, în februarie.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!