VIDEO Exact în momentul nepotrivit! O vedetă din WNBA a fost arestată în Rusia și riscă 10 ani de închisoare! Ce avea în bagaj 

Brittney Griner NBA Rusia Statele Unite ale Americii WNBA Stiri
SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 06 Martie 2022, 10:16
Data actualizarii: Duminica 06 Martie 2022, 10:39

O baschetbalistă din Statele Unite ale Americii trece printr-un moment dificil. 

Presa din Rusia a anunțat duminică dimineață, că în cursul zilei de sâmbătă seară, pe aeroportul Sheremetyevo, de lângă Moscova, cea mai titrată jucătoare din WNBA a fost arestată pentru că avea în posesie substanțe interzise. Potrivit New York Times, în bagajul lui Brittney Griner (31 ani) au fost găsite cartușe de țigări electronice care conțineau ulei de hașiș. 

Momentul când baschetbalista americancă a fost rețină a fost făcut public de către Serviciul Vamal Rus. Incidentul a venit în cel mai nepotrivit moment politic între cele două state, după ce Vladimir Putin (69 ani) a fost aprig contestat de Joe Biden (79 ani) în momentul în care a decis să atace Ucraina. 

Legislația din Rusia este foarte aspră cu privire la consumul și traficul de substanțe interzise, iar baschetbalista riscă până la 10 ani de închisoare în urma infracțiunii comise. 

De altfel, fostul ambasador SUA la Moscova a avut un mesaj pentru toți cetățenii Statelor Unite care se află în Rusia, în acest moment delicat. 

„Plecați! Închideți-vă afacerile acum!”

„Evident că nu cunosc circumstanțele detenției ei, dar arestarea lui Griner ar trebui să servească drept un semnal de alarmă pentru toți americanii din Rusia. Plecați! Închideți-vă afacerile acum!”, a declarat Michael A. Mc Faul, fost ambasador al SUA la Moscova, conform The New York Times.

Pe lângă sprijinul impresarului, Brittney Griner se bucură și de susținerea WNBA și NBA. Agentul jucătoarei a afirmat pentru publicația din Statele Unite că se vor face toate demersurile pentru ca baschetbalista să fie adusă în siguranță acasă. 

„Suntem conștienți de situația lui Birttney Griner în Rusia și suntem în contact strâns cu ea, cu reprezentarea ei legală în Rusia, cu familia ei, cu echipele ei, dar și cu WNBA și NBA.

Deoarece este o chestiune juridică în curs de desfășurare, nu putem comenta detaliile cazului ei. Dar putem confirma că, pe măsură ce lucrăm pentru a o aduce acasă, sănătatea ei mentală și fizică rămâne preocuparea noastră principală”, a declarat agentul pentru sursa citată. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!