Eduard Novak nu are milă de cluburile sportive: „Am crescut amenzile de 10 ori! Începem să sancționăm!”

Eduard Novak carol eduard novak Ministerul Tineretului si Sportului Stiri Eduard Novak
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 27 Ianuarie 2023, 13:59
Data actualizarii: Vineri 27 Ianuarie 2023, 14:05

Ministrul Sportului nu are milă de cluburile sportive. Una dintre cele mai afectate discipline de „Legea 40” va fi fotbalul. 

Eduard Novak (46 ani) a anunțat că din luna februarie, cluburile sportive, din toate disciplinele, vor fi amendate dacă în timpul meciului 40% dintre jucători nu vor fi români. Ministrul Sportului a precizat că pentru a fi sigur că „Legea 40” va fi respectată, s-a asigurat că sancțiunile să fie mărite de 10 ori. 

Eduard Novak: „Vrem să forțăm oamenii să repsecte legea!” 

„Cu siguranță că vrem să se respecte această 'Lege 40', cum i se zice. I-am dat și un răgaz, n-am intervenit agresiv în deciziile cluburilor încă din momentul promulgării. Însă mulți au ignorat-o. Tocmai pentru acest lucru am crescut amenzile de la 3000 de lei, la 30.000 de lei. Adică de 10 ori. Începem cât de curând să acționăm și ne dorim ca acest 40% să fie respectat. Vorbesc de acest 40% pentru sportivii noștri, copiii noștri, care ar trebui să aibă loc în echipe, în jocuri. Să poată juca, să poată crește și să se dezvolte.

Legea va fi aplicată pentru fiecare meci jucat. Cluburile vor fi sancționate pentru fiecare eveniment în parte. Vor fi prezenți la meciuri și directorii din direcțiile de sport județene. Mai mult, noi, ca Minister, vom înființa o direcție de control. Vrem să forțăm oamenii să respecte legea”, a declarat Eduard Novak pentru gsp

Ciprian Marica nu este de acord cu „Legea 40”, propusă de Eduard Novak

Eduard Novak, despre cea mai mare realizare a Ministerului Sportului 

După mai bine de șase luni, Eduard Novak a fost întrebat despre cea mai importantă realizare a Ministerului Tineretului și Sportului, evidențiind că ordinul care a intrat în Monitorul Oficial în vară a avut un impact major asupra sportului românesc. Mai mult, MTS a precizat că se vor aplica și amenzi în cazul în care regulile nu vor fi respectate.

„(n.r. Cea mai importantă realizare a ministerului) Cred că strategia națională pentru sport este ceva fundamental. Va fi busola, va fi targetul sportului românesc. Ordinul 40 la sută privind sporturile de echipă este un semn extrem de evident că aceste sporturi trebuie să schimbe ceva în cadrul statutului lor, regulamentelor lor ca să dea șansa efectiv sportivilor români autohtoni să poată să joace.

E un început. Eu știu că a fost un șoc, dar la un moment dat trebuie să punem piciorul în prag și să luăm o altă direcție. Marea majoritate a echipelor respectă, altele nu. Am mărit amenzile în legea sportului. Am mărit amenzile de la 15 la 30.000 de lei și prin DJS-urile noastre putem trimite directorii să inspecteze aceste meciuri, dacă se respectă norma sau nu și să aplicăm amenzi chiar dacă ministerul niciodată în istoria sa nu a amendat pe nimeni”, a spus Eduard Novak pentru știrile PRO TV și Sport.ro, la începutul lunii ianuarie. 

Ce a spus Dan Petrescu despre ordinul impus de Eduard Novak

„E imposibil la fotbal! Toate cluburile şi-au făcut planurile, au luat jucători. Ce faci acum? Dai afară fotbaliştii? Ar fi ceva împotriva regulilor. Eu nu pot spune dacă e bine sau nu! Dar nu cred că e normal să fie aplicată din acest sezon. Poate din următorul, ca să ştii ce să faci! Mie nu-mi plac regulile astea, cu jucătorul U21, cu punctele care se iau. Nu-mi plac pentru că nu au adus nimic în fotbal.

Am băgat fotbalişti U21 şi unde am ajuns? Suntem jos. Sunt mulţi jucători U21 care au rămas fără echipe, chiar dacă au jucat meciuri în prima ligă. De ce? Pentru că nu au valoare! Cu punctele înjumătăţite au spus că se face spectacol... Iar acum asta cu mai mulţi români! Păi românul dacă este bun îl bagi şi joacă. Dacă nu e bun, nu joacă”, spunea antrenorul CFR-ului în vară, în cadrul unei conferințe de presă.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!