"Dezgustător!". Ministrul rus al sportului, reacție dură în urma unui gest controversat făcut de o înotătoare de origine ucraineană

Viktoriya Zeynep Dmitry Shvishev Razboi ucraina Stiri
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 28 Martie 2022, 22:35
Data actualizarii: Luni 28 Martie 2022, 22:53

Viktoriya Zeynep se află în centrul unui scandal, în contextul războiului izbucnit în Ucraina.

Înotătoarea turcă, cu origini ucrainene, a făcut un gest controversat în urmă cu câteva zile, în urma căruia a strânit numeroase reacții la nivel internațional. 

Sportiva de 23 de ani a postat pe contul de Instagram o fotografie în care calcă în picioare steagul Rusiei, iar Dmitry Shvishev, ministrul rus al sportului a criticat dur gestul sportivei.

"Este cu adevărat dezgustător. Aș dori să cred că Federația Internațională de Înot, precum și alte organizații relevante vor pedepsi înotătorii care prezintă un astfel de comportament. Sportivii noștri au fost pedepsiți pentru atitudinile lor. Vrem să existe aceeași unitate de măsură, indiferent de țara pe care o reprezintă sportivul care greșește", a declarat Shvishev, citat de Marca. 

Zeynep era considerată una dintre înotătoarele de viitor ale Ucrainei, însă în 2014, la un an după ce a cucerit trei medalii la Mondialul de juniori, a plecat din țară în urma invaziei Rusiei în Crimeea. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!