Cosmin Contra cercetat de DNA!

Cosmin Contra Stiri
SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 04 Octombrie 2008, 13:28
Data actualizarii: Sambata 04 Octombrie 2008, 13:30
Cosmin Contra ar putea fi cercetat de procurori pentru ca ar fi incercat sa ii induca in eroare pe anchetatori in timpul cercetarilor penale din dosarul transferurilor de jucatori, dupa ce s-a constatat ca declaratiile date de acesta la Directia Nationala Anticoruptie nu corespund

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) arata in rechizitoriul inaintat instantei in dosarul transferurilor ca, intr-o declaratie, Cosmin Contra a aratat ca orice suma care depasea plafonul de 800.000 de dolari, suma contractului de tranfer declarata in Romania de oamenii de fotbal Ioan Becali si Cristian Borcea, urma sa ajunga in contul sau.

"Astfel, in declaratia sa din data de 22.05.2008, Contra Cosmin arata ca in baza unei intelegeri avute cu conducerea clubului Dinamo Bucuresti, a convenit ca orice suma de bani care ar depasi plafonul minim de 800.000 de dolari, stabilit pentru transferul sau, sa ii revina acestuia", arata procurorii in rechizitoriul trimis instantei.
Potrivit aceluiasi document, "pe langa faptul ca aceasta intelegere incalca dispozitiile FIFA privitoare la detinatorii drepturilor de transfer, intra in contradictie si cu decizia Comisiei pentru Statutul Jucatorului din cadrul FRF".

"Afirmatia lui Contra Cosmin nu este sustinuta nici de conducerea clubului si nici de membrii Consiliului de Administratie al clubului Dinamo Bucuresti. In continuare, Contra Cosmin declara ca a instiintat clubul spaniol ca transele platii de un milion de dolari, suma care a depasit plafonul de 800.000 de dolari, stabilit pentru transfer, sa fie virate intr-un cont ce urma sa fie indicat de Becali Ioan, impresarul sau", explica procurorii in rechizitoriu.

Procurorii arata ca declaratia data de Cosmin Contra in calitate de martor in dosarul tansferurilor "urmeaza a face obiectul unui dosar penal separat, in baza disjungerii ce va fi dispusa prin rechizitoriu".

"Pe aceeasi linie cu Contra Cosmin se inscrie si aparatorul invinuitului Borcea Cristian, care, prin memoriul depus confirma ca sumele de bani care au depasit plafonul de 800.000 de dolari au fost platite direct agentului Becali Ioan. Dat fiind faptul ca Deportivo Alaves a nominalizat clubul Dinamo Bucuresti pe toate dispozitiile de plata ca fiind beneficiarul sumei de transfer stabilita la 1.812.500 de dolari, avand in vedere si falsificarea unei hotarari (ce va fi tratata in sectiunea destinata Consiliului de Administratie al Dinamo Bucuresti), inexistenta documentelor (ce se pretind a fi incheiate cu partea spaniola privind virarea sumelor de bani in contul lui Becali Ioan din Elvetia) in actele inaintate prin comisia rogatorie si vazand si dispozitia exclusiva a invinuitului Borcea Cristian de a renunta la suma de 593.750 de dolari in favoarea disputarii unor meciuri amicale cu A.C. Milan (daca afirmatiile lui Contra Cosmin si ale aparatorului invinuitului Borcea Cristian ar fi fost reale, invinuitul Borcea Cristian nu ar fi putut renunta unilateral la suma de 593.750 de dolari care nu ii apartinea, iar contractul din 30.06.2001 ar fi trebuit semnat obligatoriu de Contra Cosmin sau de Becali Ioan), este evident ca Dinamo Bucuresti l-a transferat pe Contra Cosmin cu suma de 1.812.500 dolari, insa invinuitii Borcea Cristian si Becali Ioan si-au insusit in mod fraudulos suma de 1.012.500 de dolari", precizeaza anchetatorii in actul de inculpare.

Potrivit documentului citat, contractul de transfer a lui Contra a fost semnat in iunie 1999 de Cristian Borcea, presedinte executiv al Clubului Dinamo, si clubul spaniol El Deportivo Alaves. Valoarea reala de transfer stiuta de clubul Deportivo Alaves era de 1.812.500 de dolari, in timp ce valoarea prezentata de oamenii de fotbal in Romania a fost de 800.000 de dolari, sustin procurorii.
Procurorii DNA au trimis in judecata opt oameni de fotbal, pentru efectuarea de tranzactii ilegale la transferurile unor fotbalisti catre cluburi din strainatate.
In actul prin care cei opt oameni de fotbal - senatorul Gheorghe Copos (fost presedinte si patron al Clubului de fotbal Rapid Bucuresti), Ioan Becali (fost impresar), Victor Becali (impresar), Mihai Stoica (fost director al Clubului de fotbal Otelul Galati), Jean Padureanu (presedinte al Clubului de fotbal Gloria Bistrita), Gheorghe Popescu (fost angajat al firmei "Becali sport"), Gheorghe Netoiu (fost actionar la Clubul de fotbal Dinamo), Cristian Borcea (presedinte executiv al Clubului de fotbal Dinamo) - au fost trimisi in judecata se arata ca acestia ar fi provocat un prejudiciu total de aproape 1,5 milioane de dolari in dauna statului si de peste 20 de milioane de dolari in dauna a patru cluburi de fotbal.

Astfel, in rechizitoriul DNA sunt prezentate 12 transferuri ale unor fotbalisti romani efectuate de la cluburile Dinamo Bucuresti, Rapid Bucuresti, Gloria Bistrita si Otelul Galati catre cluburi din strainatate, in perioada 1999 - 2005. Este vorba despre transferurile jucatorilor Cristian Dulca, Iulian Arhire, Cosmin Contra, Ionel Ganea, Paul Codrea, Florin Cernat, Bogdan Mara, Nicolae Mitea, Lucian Sanmartean, Florin Bratu, Dan Alexa si Adrian Mihalcea.

Procesul in dosarul transferurilor de jucatori va incepe in 7 noiembrie la ICCJ.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!