Cornel Penescu, fostul patron de la FC Argeș, obligat să plătească o sumă uriașă către ANAF

Cornel Penescu ANAF FC Arges Stiri Cornel Penescu
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 05 Mai 2023, 18:44
Data actualizarii: Vineri 05 Mai 2023, 18:44

Cornel Penescu, fostul patron de la FC Argeș, a ieșit complet din peisajul fotbalului românesc, după condamnarea pe care a primit-o în dosarul ”Mită pentru arbitri”.


Penescu a fost condamnat în șapte dosare de corupție și a ispățit aproximativ opt ani de închisoare. Acum, omul de afaceri a scăpat de acuzații în dosarul delapidării companiei PIC cu suma de 13,4 milioane de euro.

Cornel Penescu a scăpat de acuzații în dosarul PIC, dar trebuie să plătească o sumă uriașă

Procesul a început încă din anul 2017, iar frații Cornel și Ilie Penescu au fost acuzați de delapidare. 

Pe lângă aceștia, au mai fost trimiși în judecată Gheorghiță Pieca, fostul administrator al PIC, pentru evaziune fiscală, dar și Lucia Weiss, directorul economic.

Potrivit Adevărul, Tribunalul Argeș a dispus încetarea procesului față de cei patru inculptați în dosarul PIC, doar că Penescu va avea de plătit o sumă uriașă către ANAF: aproximativ zece milioane de lei, echivalentul a peste două milioane de euro.

Cele mai cunoscute dosare în care Cornel Penescu a fost condamnat sunt ”Mită pentru arbitri”, dar și dosarele în care Constantin Niculescu, fostul președinte al Consiliului Județean Argeș și Antonie Solomon, fostul primar al Craiovei, au fost condamnați pentru corupție.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!