DEZASTRU pentru Cornel Penescu, fostul finantator al lui FC Arges! Inca 5 ani de inchisoare cu executare! Urmeaza o noua sentinta

DEZASTRU pentru Cornel Penescu, fostul finantator al lui FC Arges! Inca 5 ani de inchisoare cu executare! Urmeaza o noua sentinta

Probleme mari pentru Cornel Penescu, inchis deja pentru ca i-a dat spaga fostului Primar al Craiovei, Antonie Solomon. 

Omul de afaceri Cornel Penescu a fost condamnat de Tribunalul Ilfov la cinci ani de inchisoare cu executare, in dosarul "Fotbal Club 2005", in care este acuzat ca a mituit un fost director al ANAF Arges pentru a fi favorizate firmele sale, decizia instantei nefiind insa definitiva, informeaza Mediafax.

Penescu a fost gasit vinovat de dare de mita, complicitate la abuz in serviciu, complicitate la fals intelectual, instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata si instigare la evaziune fiscala si a primit o pedeapsa de trei ani, la care s-a adaugat un sport de doi ani, motiv pentru care, in acest dosar, el va avea de executat cinci ani de inchisoare. De asemenea, omului de afaceri i s-au interzis mai multe drepturi, intre care si cea de a ocupa functiile de administrator, director sau reprezentant legal intr-o societate comerciala, atât in perioada in care este incarcerat, cât si inca cinci ani dupa efectuarea pedepsei.

In acelasi dosar a fost condamnat la patru ani de inchisoare Gheorghita Pieca, administrator al firmei Fotbal Club 2005. El a fost gasit vinovat de complicitate la dare de mita in forma continuata, fals in inscrisuri sub semnatura privata si evaziune fiscala.

Fostul director executiv adjunct al activitatii de inspectie fiscala din cadrul ANAF Arges, Grigore Gheorghe, a fost condamnat de acelasi complet de judecata la patru ani de inchisoare cu executare, pentru luare de mita in forma continuata, instigare la abuz in serviciu, instigare la fals intelectual.

Adrian Ceausescu, Constantin Darius Bejenariu si Florina Enescu, inspectori in cadrul Directiei de Finantate Arges, judecati pentru abuz in serviciu contra intereselor publice, complicitate la evaziune fiscala, fals intelectual, au fost condamnati la câte trei ani de inchisoare cu suspendare.

Pe de alta parte, o fosta angajata a lui Penescu, implicata in acelasi dosar, a scapat de condamnare. Lucia Weiss, director economic la firma PIC SA, acuzata de fals in inscrisuri sub semnatura privata si complicitate la infractiunea de evaziune fiscala, a fost achitata.

Instanta a mai dispus ca Penescu, Pieca, Ceausescu, Bejenariu si Enescu sa plateasca aproape 600.000 de lei, ceea ce reprezinta prejudiciul cauzat bugetului de stat, la care se adauga obligatiile fiscale accesorii - majorari, penalitati, dobânzi - calculate, conform Codului de procedura fiscala, de la data când obligatia a devenit scadenta si pâna la data executarii integrale a platii.

Decizia de miercuri a instantei nu este definitiva si poate fi contestata la Curtea de Apel Bucuresti.

Citeste aici mai multe detalii


In prezent, Cornel Penescu este inchis la Penitenciarul Margineni, unde ispaseste pedeapsa de trei ani de inchisoare cu executare dupa ce a fost condamnat de inalta Curte de Casatie si Justitie, in septembrie 2013. Pedeapsa a fost dispusa in dosarul in care omul de afaceri a fost gasit vinovat de faptul ca i-a dat mita 50.000 de euro fostului primar al Craiovei, Antonie Solomon, pentru a obtine diverse servicii.

In octombrie 2013, omul de afaceri a fost din nou condamnat definitiv, tot de instanta suprema, la doi ani si sase luni de inchisoare cu suspendare in dosarul "mita la Garda Financiara". in acest caz, el a fost gasit vinovat ca le-a dat bani unor inspectori pentru a face un control superficial, astfel incât sa nu constatarea neregulile existente si sa nu dea sanctiuni celor doua firme controlate de Penescu, SC Muntenia Aliment SRL si SC Onita SRL.

Dupa condamnarile din 2013, Cornel Penescu mai primit o pedeapsa definitiva, de la judecatorii instantei supreme. Este vorba despre trei ani de inchisoare cu suspendare, dupa ce a fost gasit vinovat ca l-a platit pe fostul arbitru Ionica Serea sa ajute echipa FC Arges intr-un meci cu Steaua Bucuresti.

Cornel Penescu mai asteapta o sentinta definitiva, de la Curtea de Apel Bucuresti, pe rolul careia se afla dosarul in care este acuzat, alaturi de fostul presedintele al CJ Arges, Constantin Nicolescu, de deturnare de fonduri PHARE de 900.000 de euro pentru patru unitati scolare. In prima instanta, Penescu a fost condamnat la noua luni de inchisoare cu suspendare.

VIDEO PROTVPLUS.RO

Ar trebui să avem trenuri care merg cu 160 km/h, dar, în realitate, CFR nu poate înlocui o şină ruptă acum 4 ani
BRAT
Modifică setările cookies