Duminica 09 Septembrie 2018, 09:33

Ce face astazi seful de gara care a oprit un tren NATO plin cu armament la Pielesti in 1999: "Sarbii si acum spun ca sunt erou"

Este erou in Serbia, dar luni seara tine cu Romania! E povestea de film a romanului care a oprit un tren NATO cu armament din drumul spre Serbia!

Lituania - Romania, 11 octombrie, 21:45. Romania - Serbia, 14 octombrie, 16:00 - LIVE LA PROTV! Nationala de tineret, spre EURO: Romania - Tara Galilor, 12 octombrie, 19:00 la PROX!

Urmareste Sport.ro pe Instagram: cele mai tari imagini din sport!

In 1999, in timpul razboiului din Serbia, Florin Patrachioiu era sef de gara in satul Pielesti, din Oltenia, si a oprit un tren NATO care transporta armament. Povestea lui a ajuns in filmul "California Dreamin". Asa l-a cunscut pe Armand Asante.

"A dorit foarte mult sa ma cunoasca", spune Florin Patrachioiu.
 
"A fost o situatie cam urata, au aparut amenintarile cu desfacerea contractului de munca", rememoreaza el.

In urma cu cativa ani, Patrachioiu isi amintea ca a fost sunat chiar de Traian Basescu, pe atunci ministru: "Mi-a zis ca ma da personal afara daca nu las trenul sa plece din gara".

Pentru sarbi el e un erou.
 
"Chiar daca Serbia ma considera erou, voi striga "hai, Romania!"", mai spune el.

Omul e din sat cu Geolgau si a jucat fotbal la juniori pe vremea Craiovei Maxima.
 
"Era si oblemenco pe margine. A si exclamat: "uite inca unul care rupe plasa"", mai spune Patrachioiu.Planul lui Dragnea după victoria de la CEX. "Nu putem să o ţinem aşa la nesfârşit"